Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Νέο ρεύμα ανακύκλωσης μπλε κώδωνα στο Δήμο Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην εφαρμογή προγράμματος χωριστής συλλογής γυάλινων συσκευασιών προς ανακύκλωση, μέσω της ανάπτυξης δικτύου ειδικών κάδων συλλογής τύπου «κώδωνα», προχωράει ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ).
 

Οι 15 μπλε κώδωνες εγκαινιάζουν ένα χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών στο Δήμο μας, παράλληλα με το υφιστάμενο ρεύμα του μπλε κάδου. Τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία των δημοτικών μας διαμερισμάτων ώστε να εξυπηρετούν τους επαγγελματίες δραστηριοτήτων όπως π.χ. κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, κτλ. όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία και υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα κοινά απορρίμματα.
 
Η αποκομιδή και μεταφορά του υλικού γίνεται με ευθύνη της ΕΕΑΑ κάθε 10-15 ημέρες και προσαρμόζεται αναλόγως με τις εκάστοτε ανάγκες. Στην περίπτωση αυτή ειδικά γερανοφόρα οχήματα συλλέγουν τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες και το υλικό μεταφέρεται σε εργοστάσια επεξεργασίας υαλοθραύσματος, ώστε να καταλήξει στην υαλουργία για ανακύκλωση.

[spvideo]https://youtu.be/9HzPPnRKadM[/spvideo]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο