Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ο Δήμος Φαρκαδόνας παρών στις ψηφιακές τεχνολογίες νέας γενιάς “IoT”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το «παρών» του δηλώνει ο Δήμος μας στις ψηφιακές τεχνολογίες νέας γενιάς, με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Θανάση Μεριβάκη και της εταιρίας «CICICOM» για την προμήθεια, εγκατάσταση και διαχείριση Smart Street Lighting System (συστήματος έξυπνου οδοφωτισμού).
 

Μετά τη βράβευσή του με BEST CITY SILVER AWARD για την εντυπωσιακή εξοικονόμηση ενέργειας και αύξηση της ασφάλειας των μετακινούμενων που πέτυχε ο Δήμος μας με την τοποθέτηση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας LED στον οδοφωτισμό, προχωρά στο επόμενο βήμα: αυτό της χρήσης τεχνολογιών νέας γενιάς Internet of Thinks (Διαδίκτυο των Πραγμάτων).
 
Το project αυτό, που υλοποιείται με τη συνεργασία του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κ. Κωνσταντίνου Κοσμά, του προϊσταμένου προγραμματισμού Κωνσταντίνου Ασίκη και του τεχνικού πληροφορικής Δημήτρη Μεριβάνη, θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη λύση για την διαχείριση και τον έλεγχο του οδοφωτισμού στο Δήμο μας.
 
Οι ασύρματοι αισθητήρες είναι τεχνολογίας IoT (Internet of Things) και διαθέτουν την ικανότητα ρύθμισης της λειτουργίας του φωτισμού από απόσταση (remotely), χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης.
 
Το σύστημα αφορά σε εξοπλισμό αισθητήρων, χρήση δικτύου μακράς εμβέλειας και εφαρμογές διαχείρισης. Επίσης, θα παρασχεθούν υπηρεσίες συντήρησης και εκπαίδευσης στο προσωπικό του Δήμου που θα εμπλακεί στη λειτουργία του εν λόγω Δικτύου.
 
Τα οφέλη με την τοποθέτηση του συστήματος για το Δήμο και τους δημότες μας είναι προφανή, όπως η ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων και βεβαίως η δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού και αποκατάστασης των βλαβών στον οδοφωτισμό.
 
Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας
Θανάσης Μεριβάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο