Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Πλαστικών Φιαλών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και τη φετινή χρονιά, σε συνεργασία με τον ΕΣΥΦ και τη NOVACERT, συμμετέχει στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Πλαστικών Φιαλών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων. 
Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των αγροτών μας για την ορθή διαχείριση των κενών φυτοπροστατευτικών συσκευασιών που θα συμβάλει στον περιορισμό των επιπτώσεων στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Σας γνωρίζουμε ότι, την 12/6/2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποκομιδή και μεταφορά των κενών πλαστικών φιαλών από τα σημεία συλλογής στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Καρδίτσας και συμμετείχαν κυρίως βαμβακοπαραγωγοί που συνεργάζονται με την Novacert,  ενώ προγραμματίζεται στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου να επαναληφθεί η διαδικασία περισυλλογής και μεταφοράς των κενών πλαστικών φιαλών φυτοφαρμάκων που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες του Δήμου μας.

Η ακριβής ημερομηνία περισυλλογής θα γίνει γνωστή με νέα μας ανακοίνωση.

Τονίζεται πως οι κενές φιάλες θα πρέπει να είναι καλά πλυμένες, τοποθετημένες σε διάφανες σακούλες χωρίς πώματα και χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκου. Σε αντίθετη περίπτωση τα δοχεία δεν μπορούν να περισυλλεχθούν καθώς δεν γίνονται δεκτά από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Καρδίτσας.

Παρακαλούμε τους αγρότες μας να συμμετάσχουν στην διαδικασία της ανακύκλωσης των κενών πλαστικών φιαλών φυτοφαρμάκων διατηρώντας σε χώρο αποθήκευσης τις άδειες και καλά πλυμένες, πλαστικές φιάλες έως την ημέρα της αποκομιδής, προσφέροντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΓΝΑΝΤΗΣ

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο