Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το επικείμενο κλείσιμο του υπακαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Με μεγάλη μας λύπη, αλλά και με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και από το προσωπικό της τράπεζας για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί στην έδρα του Δήμου Φαρκαδόνας, στην Φαρκαδόνα του Νομού Τρικάλων.

Με επιστολή σας που αποστείλατε στις 24/09/2018 στο υποκατάστημα της Φαρκαδόνας, ανακοινώσατε την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει την λειτουργία του υποκαταστήματος στη Φαρκαδόνα και την συγχώνευσή του με το κατάστημα των Τρικάλων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του δικτύου της τράπεζας ανά τη χώρα.    

Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια όλης της τοπικής κοινωνίας, η οποία μετά την ανακοίνωση της είδησης διαμαρτύρεται έντονα για την ολοένα και μεγαλύτερη αποδυνάμωσή της.

Επιπλέον, εκφράζουμε και τη δική μας προσωπική δυσανασχέτηση, αφού ως δημοτική αρχή καταβάλλουμε επίμονες προσπάθειες για την αναβάθμιση της περιοχής και μάλιστα σε εποχές οικονομικής στενότητας και περιορισμένων δυνατοτήτων.

Έχοντας ως Δήμος καθημερινή και διαρκή επαφή  με τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς ανάπτυξης, επαγγελματίες, σωματεία επαγγελματιών και συνταξιούχους της περιοχής, σας ενημερώνουμε  ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα επέφερε μεγάλες αρνητικές συνέπειες για το σύνολο της περιοχής.

Επί χρόνια το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είχε μια ισχυρή παρουσία στο Δήμο και δημιούργησε αίσθημα χρηματοπιστωτικής ασφάλειας και ικανότητας παρά τις αντιξοότητες που βιώνουμε.

Η απόφαση έχει εξοργίσει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επιχειρηματίες του Δήμου Φαρκαδόνας που βρέθηκαν προ τετελεσμένων, σε μια εποχή που καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες τόσο από τους πολίτες όσο και από τους επιχειρηματίες να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα.

Η Εθνική Τράπεζα είναι το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας μας και θεωρούμε πως την περίοδο που διανύουμε θα πρέπει να προσπαθεί να βοηθά τους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιαίτερα σε ένα Δήμο περιφερειακό στη καρδιά του κάμπου.

Επιπλέον υπάρχει  και το κομμάτι  της  κοινωνικής προσφοράς, αφού στο Δήμο Φαρκαδόνας πολλοί συναλλασσόμενοι όπως υπερήλικες συνταξιούχοι και μισθωτοί, θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας δικό τους μεταφορικό μέσο ή ταξί ή τις συγκοινωνίες, καταβάλλοντας  μεγάλα χρηματικά ποσά, για μια συναλλαγή που ενδεχομένως η αξία της να είναι πολύ μικρότερη από το τίμημα της μετάβασης. Φυσικά  με τις χαμηλές  τους συντάξεις, δύσκολα θα μπορούν να ανταποκριθούν στα παραπάνω έξοδα που προκύπτουν από τον παραπάνω λόγο.

Αναμένουμε μια ανακοίνωση από πλευράς Εθνικής Τράπεζας για το τι πρόκειται να κάνει, ελπίζοντας να αποφασίσει το αυτονόητο και αναπτυξιακά χρήσιμο, δηλαδή τη συνέχεια της λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Δήμο μας, ώστε να συνεχίσει να χαίρει της εμπιστοσύνης του κόσμου και των επιχειρηματιών της περιοχής.

Ως πολίτες και επαγγελματίες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Φαρκαδόνας ζητάμε  μια ξεκάθαρη και ειλικρινή απάντηση. Οι τράπεζες είναι εργαλεία εξυπηρέτησης της οικονομίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, όχι μόνο μηχανισμοί κέρδους!

Οι Κυβερνητικοί Βουλευτές του νομού Τρικάλων, τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, Νέας Δημοκρατίας αλλά και όλων των κομμάτων της περιοχής, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα του νομού μας θα πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους για το θέμα που προέκυψε, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα, όπως  η μία Υπηρεσία μετά την άλλη να «κλείνουν».

Πιστεύοντας ότι τελικά  θα αποφασίσετε υπέρ της καλύτερης αναπτυξιακά επιλογής, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανεξετάσετε την πρόθεσή σας προς την κατεύθυνση της συνέχισης λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην έδρα του Δήμου Φαρκαδόνας.

 
Το Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμου Φαρκαδόνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο