Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα περιφερειών και πόλεων-Προώθηση του «πράσινου» αθλητισμού και της καινοτομίας στις περιοχές μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας μέσω του τμήματος προγραμματισμού του, συνεχίζει τις δράσεις , τις συμμετοχές και τις παρουσιάσεις σε πάνελ με υψηλούς προσκεκλημένους-συνομιλητές  παγκοσμίου και ευρωπαϊκού επιπέδου.
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων, υπήρξε εκπροσώπηση διαδικτυακά όπου και συζητήθηκε-αναλύθηκε το θέμα “Προώθηση Πράσινου αθλητισμού και της καινοτομίας στον αθλητισμό στις περιοχές μας”.  Ήταν ένα από τα  σημαντικότερα θέματα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2020.
 
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Δήμων και των Περιφερειών (EURegionsWeek) αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες σχετικά με την περιφερειακή πολιτική.
 
Έχει εξελιχθεί σε μοναδική πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης, στην οποία συμμετέχουν δήμοι και περιφέρειες από ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών τους εκπροσώπων, αξιωματούχων, εμπειρογνωμόνων και ακαδημαϊκών.
 
Τα τελευταία 17 χρόνια, η εκδήλωση έχει συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη προβολή του τρόπου με τον οποίο οι δήμοι και οι περιφέρειες αξιοποιούν τα κονδύλια της ΕΕ για να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών.
 
Ο ρόλος του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης στην τοπική και περιφερειακή κοινότητα είναι σημαντικός.
 
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα φιλόδοξων περιφερειακών και τοπικών σχεδίων ή πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Συμβάλλει άμεσα στην περιφερειακή οικονομική δραστηριότητα και την κοινωνική συνοχή, ενθαρρύνοντας την καινοτομία, την αειφόρο ανάπτυξη και την αστική ανάπλαση  και προωθώντας την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την κοινωνική ένταξη, την ισότητα των φύλων.
 
Ωστόσο, αυτός ο τομέας παραμένει σχετικά άγνωστος. Ως εκ τούτου, το δυναμικό του είναι υποτιμημένο και ανεκμετάλλευτο σε μια περίοδο κατά την οποία ο αθλητισμός μπορεί  να συμβάλει σημαντικά σε μια πιο «πράσινη» Ευρώπη.
 
Το εργαστήριο συζήτησης, άνοιξε με  παρουσιάσεις για βέλτιστες πρακτικές  και στη συνέχεια ακολούθησε πάνελ υψηλού επιπέδου. Στόχος να επισημανθεί ο  τρόπος με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να προωθήσει μια πιο πράσινη Ευρώπη χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εξηγώντας πώς μια ενεργή αναπτυξιακή στρατηγική μπορεί να συμβάλει στην πολιτική συνοχής μετά το 2020 και να παρέχει παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών, που κυμαίνονται από προσπάθειες για την προώθηση της πράσινης καινοτομίας και την ανάπτυξη πράσινων αθλητικών εγκαταστάσεων.
 
Για παράδειγμα ο αντίκτυπος  της ποδηλασίας ή του περπατήματος  συμβάλλει σε έναν υγιή και  χωρίς αποκλεισμούς τρόπου ζωής και της προσπάθειας για ένα υγιές περιβάλλον.
 
Μεγάλες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού και παγκοσμίου αθλητισμού έλαβαν μέρος στην θεματική ενότητα που σας αναφέρουμε , όπως ο αντιπρόεδρος της UEFA Karl-Erik Nilsson, η γενική διευθύντρια Εκπαίδευσης Νεότητας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής Kairis Ulp,  η διευθύντρια του γαλλικού υπουργείου αθλητισμού Pauline Gessant, η Antoaneta Angelova-Krasteva διευθύντρια  Καινοτομίας Διεθνούς Συνεργασίας και Αθλητισμού,   Νεότητας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμός, Εκπαίδευση και Νεολαία Guglielmo Di Cola, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) Thomas Larsen Schmidt και πολλές άλλες προσωπικότητες  της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας για την αθλητική καινοτομία.
 
Η άσκηση στη φύση, έχει θετικά αποτελέσματα στο σώμα και το πνεύμα μας. Είναι ένας ανέξοδος τρόπος εξάσκησης και τα άτομα έχουν ενέργεια και μικρά ποσοστά κατάθλιψης.
 
 
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο