Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συμμετοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στην 4η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετέχει στην 4η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) που τη διοργανώνει και η οποία διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την αποκλειστική υποστήριξη της Diageo.

Ο στόχος της εκστρατείας αυτής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ, την καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της, όταν αυτή γίνεται αλόγιστα, καθώς και την αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Η συντονισμένη αυτή εκστρατεία ενημέρωσης, υποστηρίζεται με παράλληλες δράσεις, όπως καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, την ανάρτηση του ενημερωτικού φυλλαδίου καθώς και των υπερσυνδέσμων (banners) DRINK IQ, ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ στο διαδικτυακό τόπο www.farkadona.gr του Δήμου μας.


Το DRINK IQ είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου ο δημότης μεταφέρεται και με πολύ απλές κινήσεις μαθαίνει τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών.
Ιστότοπος : https://www.drinkiq.com/el-gr/

Η ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας (Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ.) ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί». Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.
 
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ιστοσελίδας, ο επισκέπτης – γονέας ενημερώνεται επίσης για :
  • Τους λόγους που οδηγούν τον ανήλικο να ξεκινήσει την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Το ρόλο που παίζει το οικογενειακό περιβάλλον ως πρότυπο υιοθέτησης συμπεριφορών.
  • Τους κινδύνους και τις απειλές στην υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία.
  • Τα σημάδια έγκαιρης αναγνώρισης του προβλήματος.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τρόπο που πρέπει να επικοινωνεί ο γονέας με το παιδί καθώς και τις πρωτοβουλίες που οφείλει να αναλαμβάνει ανάλογα με την ηλικία του.
 
Παράλληλα, ο διαδικτυακός τόπος φιλοδοξεί να αποτελέσει μία πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ υγειονομικών φορέων, εκπαιδευτικών και κοινού με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Δείτε το επισυναπτόμενο ενημερωτικό φυλλάδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο