Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συμμετοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DEN-CuPID

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του project DEN-CuPID (Digital Educational Network for Cultural Projects’ Implementation and Direction) που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

 

Το project αυτό έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ τόσο οι οργανωτές Φορείς, όσο και οι συμμετέχοντες – εκπρόσωποι φορέων προέρχονται από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία. Ο Δήμος μας ευχαριστεί τους διοργανωτές του project DEN-CuPID για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία.
 
Ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από τον προϊστάμενο Προγραμματισμού κ. Ασίκη, ο οποίος συμμετείχε σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα (Workshops) που πραγματοποιήθηκαν στη Σαραγόσα τον περασμένο Σεπτέμβριο και πρόσφατα 18 έως τις 23 Φεβρουαρίου στο Cori της Ιταλίας.
 
Στο workshopOut of Rome” ο κ. Ασίκης παρουσίασε ένα σύγχρονο σχέδιο διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Φαρκαδόνας, ως βασικού συστατικού της ανάπτυξης της περιοχής με βάση τις αρχές της εδαφικής προσέγγισής της.
 
Η παρουσίαση μάλιστα αυτή αποτέλεσε προπομπό για νέες συνεργασίες με Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίες μάλιστα έλαβαν ήδη σάρκα και οστά.
 
Για το Δήμο μας είναι πολύ σημαντική η εξωστρέφεια στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, στο μέτρο που αυτή μπορεί να μας προσφέρει συνεργασίες και να μας μπολιάσει με τεχνογνωσία και ιδέες για το ακόμα σημαντικότερο, την ανάπτυξη της περιοχής μας.
 
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στο Cori πατείστε [ΕΔΩ].

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο