Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συνάντηση Μεριβάκη – Πατούλη για το ΚΕΠ Υγείας στη Φαρκαδόνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) Γιώργο Πατούλη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης. Στην ατζέντα της συζήτησης, μεταξύ των άλλων, η σύσταση του ΚΕΠ Υγείας (Κέντρου Πρόληψης Υγείας), ως πρώτη δράση μετά την ένταξη του Δήμου μας στο συγκεκριμένο δίκτυο, που θα αποτελέσει μια κοινωνική δομή δίπλα στο δημότη.
Το συγκεκριμένο θέμα, που επιμελείται η αρμόδια Αντιδημαρχία για θέματα υγείας, ενέκρινε ομόφωνα και το Δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση του στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 (Αριθμ. Αποφ. 149/2015), προτείνοντας χώρο στο κτίριο του ΚΕΠ Φαρκαδόνας, που διαθέτει την απαραίτητη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή καθώς και όλα τα απαραίτητα μέσα για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, όπως επίπλων, εξοπλισμού ΤΠΕ και προσωπικού.

Με βασικό άξονα την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας, στόχος του ΚΕΠ Υγείας να παίξει έναν κυρίαρχο ρόλο τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, όσο και στην προληπτική ιατρική σε τοπικό επίπεδο. Επίσης είναι ο κατ’ εξοχήν θεσμός μέσω του οποίου οι Δήμοι μπορούν να υλοποιήσουν τις προβλέψεις, τόσο του προγράμματος Καλλικράτη, όσο και του πρόσφατου Νόμου του Υπουργείου Υγείας που μεταφέρουν πολλές αρμοδιότητες για την υγεία στους Δήμους.

Το Δημοτικό ΚΕΠ Υγείας πρόκειται να προσφέρει στους δημότες μεταξύ άλλων τα παρακάτω :
  • Αποτελεσματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για την Πρόληψη των Νοσημάτων και την Προαγωγή της Υγείας, βάσει τεκμηριωμένων οδηγιών (πρωτοκόλλων), που θα βασίζονται σε επίσημα πρωτόκολλα του ΕΣΥ.
  • Ενημέρωση και προσανατολισμός των πολιτών σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες Υγείας.
  • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.
  • Οργάνωση των προληπτικών εξετάσεων στους δημότες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο