Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συνεδρίαση 2ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Δήμου Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Οι μαθητές συμφώνησαν πως πρέπει : Να εξασφαλίζεται το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών για την εκπαίδευση, να απορρίπτεται η αντίληψη του κοινωνικού αποκλεισμού και να καλλιεργούνται τα ιδεώδη της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Την Παρασκευή στις 04 Νοεμβρίου 27 μαθητές έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι από τα σχολεία του δήμου Φαρκαδόνας πήραν τη θέση τους στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, σε ρόλους Διοίκησης, Αντιπολίτευσης και Κοινωνίας των Πολιτών.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποίησαν τη ετήσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας.
Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, που πραγματοποιήθηκε σε δημόσια πανηγυρική εκδήλωση, παρακολούθησε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κώστας Κοσμάς, δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί καθώς και φορείς της περιοχής και του νομού. Την συζήτηση διεύθυνε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Ηλίας Καραμάνος.
Το θέμα της συζήτησης στο οποίο οι έφηβοι σύμβουλοι κλήθηκαν να τοποθετηθούν φέτος ήταν ένα και μοναδικό. «Ζώντας μαζί ως ίσοι με αξιοπρέπεια σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες τον σεβασμό, τον διάλογο, την αλληλεπίδραση».

Ένα θέμα διαχρονικό, ευαίσθητο και τόσο καθημερινό. Ένα θέμα που αγγίζει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Ένα θέμα που παρά την δυσκολία του καλύφτηκε, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, αφού οι προσεγγίσεις των μαθητών, οι απόψεις τους και οι προτάσεις τους υπήρξαν αξιόλογες και τεκμηριωμένες. Οι δε τοποθετήσεις των εφήβων συμβούλων ήταν τόσο ολοκληρωμένες που θύμισαν εισηγήσεις έμπειρων αυτοδιοικητικών.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων των εφήβων το δημοτικό τους συμβούλιο κατέληξε ομόφωνα στη ψήφιση ενός ψηφίσματος θέσεων – αιτημάτων το οποίο θα δημοσιευτεί και θα κοινοποιηθεί σε φορείς και υπηρεσίες.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε τιμητικός έπαινος καθώς και αναμνηστική πλακέτα για το κάθε σχολείο.

Αναλυτικά τα τα πρακτικά των εισηγήσεων καθώς και το ψήφισμα του 2ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων στα παρακάτω επισυναπτόμενα.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

ΨΉΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο