Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Φαρκαδόνα, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο 2016, με κύρια θέματα την οργάνωση και το συντονισμό των ενεργειών των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και των εθελοντών σχετικά με τη λήψη μέτρων για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας, στο Δήμο Φαρκαδόνας, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών και ειδικότερα η έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των φορέων για την πρόληψη και για την επιτυχή αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής των πυρκαγιών, την νέα αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών, διατυπώθηκαν απόψεις, προτάσεις και επισημανθήκαν οι ανάγκες του κάθε φορέα και της κάθε περιοχής.  Κοινή αντίληψη όλων των συμμετεχόντων αποτέλεσε το γεγονός ότι κύριο βάρος της προσπάθειας πρέπει να δοθεί στην πρόληψη η οποία πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά γιατί αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσο κατά των πυρκαγιών με τη συνεργασία και τον συντονισμό όλων των φορέων καθώς και τη συνεισφορά των πολιτών.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ελένη Στεργίου-Μπότη και Γεώργιος Μακρυνιώτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Γιώργος Παπαπολύκαρπος, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του κλιμακίου Οιχαλίας, του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της περιοχής.

[Φωτογραφία : Ηλεκτρονική Εφημερίδα ΚΡΗΝΗ LIVE – Θοδωρής Λακιάρας]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο