Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού στη Φαρκαδόνα | 5-6 Δεκεμβρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί ο ιστορικός πλούτος της Φαρκαδόνας και της ευρύτερης περιοχής το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου. Άγνωστες πτυχές της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της Παράδοσης θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από ειδικούς Επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στο 1ο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού που θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας.
Τη διοργάνωση του διήμερου Συνεδρίου ανέλαβε ο Δήμος Φαρκαδόνας (Πέλιννα), σε συνεργασία με το ιστορικό περιοδικό «Θεσσαλικό Ημερολόγιο» και την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κρήνη Live». Στο πολυαναμενόμενο συνέδριο θα συμμετάσχουν 27 επιστήμονες και ιστορικοί με ισάριθμες ανακοινώσεις σχετικές με την αρχαιολογία, την ιστορία, τη λαογραφία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία και την αρχιτεκτονική της περιοχής μας.

Η ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου με το συγκερασμό γνώσεων από διαφορετικά επιστημονικά πεδία αποτελεί το βασικό στόχο των διοργανωτών, οι οποίοι ευελπιστούν πως το Συνέδριο θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε θεσμό. Έτσι θα δοθεί σε βάθος χρόνου η ευκαιρία να αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερα ιστορικά στοιχεία και πολιτισμικά ντοκουμέντα της περιοχής, πολλά από τα οποία είτε σβήνουν με το πέρασμα του χρόνου, είτε μένουν άγνωστα στους δημότες και τους φίλους της ιστορίας.

Την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συγκροτούν οι Κων/νος Κοσμάς, Θεόδωρος Λακιάρας, Βάιος Μαλέκας, Ελένη Μορέλλα, Αντώνης Παπαμιχαήλ και Μαρία Τσιόλκα.
 
Στην Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται οι Βαϊοπούλου Μαρία – Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Ε.Φ.Α. Καρδίτσας, Δαμάσκος Παναγώτης -Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαντζανά Κρυσταλλία – Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Ε.Φ.Α. Τρικάλων, Μπουλούμπασης Χρήστος – Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Σπανός Κώστας – Συνταξιούχος Δάσκαλος και Ιστοριοδίφης, Τζαβέλλα Ελένη – Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών.

Τη Γραμματειακή Υποστήριξη του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι: Ανδρώνης Θοδωρής – Ιστορικός, Ντιούδη Αρχοντία – Αρχαιονόμος Βιβλιοθηκονόμος, Πατσιάνη Ερασμία – Φιλόλογος, Ρόζμους Κατερίνα – Φιλόλογος Γλωσσολόγος, Τζίμα Μαίρη – Ιστορικός, Τσιόκα Μαριλένα – Οικονομολόγος.

Χορηγός Επικοινωνίας η ΕΡΤ και η ΕΡΑ Λάρισας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Οργανωτική Επιτροπή στο τηλέφωνο 6947439100.

Αναλυτικά η πρόσκληση – πρόγραμμα του συνεδρίου [ΕΔΩ].

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο