Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Θρησκευτικές πανηγύρεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
1. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΟΜΗΣ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Τοπική Κοινότητα της Νομής σας προσκαλούν στον εορτασμό της Αναλήψεως του Κυρίου στο εξωκλήσι της Αναλήψεως στην είσοδο του χωριού.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 7.30 π.μ. θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία της Αναλήψεως και θα ακολουθήσει αρτοκλασία.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Τοπική Κοινότητα της Νομής στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας θα παραθέσουν γεύμα στους προσκυνητές, ενώ θα ακολουθήσουν χορευτικές εκδηλώσεις.
 
 
2. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Δημοτική Κοινότητα της Φαρκαδόνας σας προσκαλούν στον εορτασμό της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο εξωκλήσι του Αι Νικόλα, στο δάσος Ρουμάνι.

Το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 18.30 μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός του Αγίου Νικολάου, θα ακολουθήσει θείο κήρυγμα και στη συνέχεια αρτοκλασία.

Μετά το τέλος του εσπερινού ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Δημοτική Κοινότητα Φαρκαδόνας θα φιλοξενήσουν τους προσκυνητές στη κεντρική πλατεία και θα παραθέσουν γεύμα. Στις 21.00 μ.μ. στη πλατεία χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.
 
 
3. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΩΤΟΥ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Τοπική Κοινότητα Πετρωτού σας προσκαλεί στο εορτασμό των πολιούχων αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ιερό ναό του Πετρωτού.

Την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 18.30 μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός, θα ακολουθήσει θείο κήρυγμα και στη συνέχεια αρτοκλασία.

Μετά το τέλος του εσπερινού στη πλατεία του χωριού ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Τοπική Κοινότητα Πετρωτού οργανώνουν μουσικοχορευτική εκδήλωση με ζωντανή μουσική, ενώ χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

Παρακαλούνται οι δημότες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό των Αγίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο