Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Το Wheeling2Help την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας καλεί τους δημότες την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 1:00 το μεσημέρι στην πλατεία της Φαρκαδόνας να υποδεχθούμε όλοι μαζί το Wheeling2Help, ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης, που στηρίζεται στην εθελοντική προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων με σκοπό να εμπνεύσουν τους νέους στον εθελοντισμό μέσα από διάφορες δράσεις.

Η δράση “Wheeling2help» ξεκίνησε Σεπτέμβριο του 2015, όταν μια ομάδα εθελοντών ποδηλάτησαν 2.500 χμ στην Ευρώπη από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα σε 35 μέρες περνώντας από 8 χώρες, συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, για το σύλλογο «Φλόγα». Εμπνευστές του Wheeling2Help είναι ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση, δυο νέοι που έχουν να επιδείξουν αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο σε πολλές γωνιές του κόσμου. Ένα έργο που βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Μετά την περυσινή μεγάλη επιτυχία, ο στόχος που τέθηκε φέτος είναι μεγαλύτερος. Στις 7 Σεπτεμβρίου, τη μέρα που ξεκίνησε η Παραολυμπιάδα του Ρίο, εθελοντές ξεκίνησαν να ποδηλατούν από την Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό το Ηράκλειο, σε μια διαδρομή 1.700 χλμ., με σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ, για την αγορά 100 αμαξιδίων για παιδιά με αναπηρία.

Η Φαρκαδόνα θα αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό, μεταξύ των 20 πόλεων από όπου θα περάσουν οι εθελοντές ποδηλάτες, κατά την μετάβαση τους από τη Λάρισα στα Τρίκαλα. Σε κάθε από αυτές τις πόλεις θα δωριστούν πέντε αμαξίδια τα οποία και παραδοθούν σε συλλόγους και φορείς.

Στην έδρα του Δήμου την αποστολή θα υποδεχθούν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Φαρκαδόνας και Οιχαλίας Αθανασία Χαλβατζά και Φωτεινή Γκαγκαμάνου αντίστοιχα, η Πρόεδρος Συλλόγου ΑΜΕΑ Νομού Τρικάλων «Η ΑΡΩΓΗ» Ελένη Καϊμά και μέλη του, εθελοντές, καθώς επίσης και ο Βαλκανιονίκης ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος με τον πρωταθλητή Ευρώπης Δημήτρη Γιωργαλή, οι οποίοι με τα ποδήλατά τους θα συνταξιδέψουν με προορισμό την κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο