Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

«Χρυσή» η συμμετοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας, μετά τη διάκρισή του σε εθνικό επίπεδο για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, διακρίνεται πλέον και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Συγκεκριμένα, για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 χαρακτηρίστηκε ως «Χρυσός Συμμετέχοντας» σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και κατατάχτηκε 4ος στη λίστα με τους μικρούς Δήμους της Ευρώπης με τις πιο καινοτόμες, πρωτότυπες βέλτιστες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσω των δράσεών τους.
Η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 περιλάμβανε πλήθος εκδηλώσεων και μόνιμων μέτρων βιώσιμης κινητικότητας, όπως:
  • τη δημιουργία (χρωματισμό) διαβάσεων πεζών σε καίρια σημεία με την ενεργή συμμετοχή ομάδων εθελοντών μαθητών των σχολείων της περιοχής.
  • την προσωρινή – συμβολική απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Αστυνομία Φαρκαδόνας κεντρικής οδού του Δήμου.
  • την υποδοχή ομάδας εθελοντών ποδηλατών της δράσης “Wheeling2Help”.
  • της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο».
  • τη διεξαγωγή ενημερώσεων από την Αστυνομία Φαρκαδόνας προς τους μαθητές των σχολείων του Δήμου, σε θέματα σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.
  • το ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό από το Δήμο προς τα σχολεία.
  • την εκκίνηση των διαδικασιών για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης πεζοδρόμησης στο κέντρο της Φαρκαδόνας.
  • και τέλος το πιο καινοτόμο από όλα, την εκκίνηση των διαδικασιών δημιουργίας της «Ευφυούς» στάσης λεωφορείου για την πλατεία της Φαρκαδόνας, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε πρόσφατα και παρουσιάστηκε στο συνέδριο Crowdhackathon#smartcity”.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016 διεξήχθη στο Δήμο μας με την άψογη συνεργασία του τότε Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Ποιότητας Ζωής κ. Κοσμά Κωνσταντίνου (αιγίδα, ιδέες, συντονισμός και υλοποίηση δράσεων), του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου μας (ιδέες, υλοποίηση δράσεων και υποβολή φακέλου στις Βρυξέλλες) και φυσικά των πραγματικών πρωταγωνιστών: των Φορέων, Συλλόγων και Εθελοντών που συμμετείχαν, όπως οι μαθητές του Δήμου μας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους.

Κατόπιν τούτων, ο Δήμος μας προσκλήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, να παρουσιάσει τις Δράσεις της «Χρυσής Συμμετοχής» του στην Πανευρωπαϊκή Διαδικτυακή Συνάντηση που θα διεξαχθεί την Τρίτη 18/07/2017 ώρα 11:00 π.μ. Βρυξελλών.

Από την πλευρά μου, θέλω να σας υποσχεθώ ότι ο Δήμος μας θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε είναι στην πρώτη γραμμή τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΡΙΒΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο