Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Υπογράφηκε σύμβαση έργου του Δήμου Φαρκαδόνας για σύστημα τηλεελέγχου λειτουργίας και διαρροών του δικτύου ύδρευσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδωνας Αγναντής υπέγραψε τη σύμβαση ενός σημαντικού έργου νέων τεχνολογιών που πρόκειται να βελτιώσει κατά πολύ τη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης του Δήμου.
Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου / Τηλεχειρισμού για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και τον έλεγχο των διαρροών των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας» που μεταφέρθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συμβατικού ποσού 1.145.016,00 €.
 
Το έργο, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμ. Προγραμματισμού, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας, αφορά σε αυτή τη φάση τις Δ.Ε.  Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, τις πολυπληθέστερες  περιοχές του Δήμου μας, ενώ θα είναι επεκτάσιμο, ώστε σε επόμενη φάση να ενταχθεί και η Δ.Ε. Πελινναίων.
 
Σε  μία εποχή που το πόσιμο νερό είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας θα έχει στα χέρια της ένα εξαιρετικό τεχνολογικό εργαλείο για τον εξ’ αποστάσεως έλεγχο και χειρισμό των δικτύων ύδρευσης, τόσο για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, όσο και τον έλεγχο των διαρροών τους.
 
Τα οφέλη από τη λειτουργία του έργου είναι πολλαπλά, με σημαντικότερα εκ των οποίων τα περιβαλλοντικά , αλλά και τα οικονομικά, αφού η καλή λειτουργία των δικτύων θα μειώσει τα λειτουργικά κόστη της ΔΕΥΑΦ.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο