Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ζημίες στις καλλιέργειες από αγριογούρουνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Κύριε Δασάρχη,

Μετά από πολλές και έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών του Δήμου μας, σας γνωρίζουμε ότι πολλά αγροκτήματα με καλλιέργειες κυρίως σιτηρών, μηδικής και αραβόσιτου στο Δήμο Φαρκαδόνας, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από επιδρομές κοπαδιών αγριογούρουνων. Το πρόβλημα φέτος είναι εντονότατο και σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής και την κακή οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες μας, γίνεται μη ανεκτό.

Επειδή το συγκεκριμένο αίτιο δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ δεν μπορούν να καταβληθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες μας.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε πολύ να φροντίσετε όσο πιο άμεσα:

·         για την ένταξη του συγκεκριμένου κινδύνου στις ζημιές που καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, έστω και κατ’ εξαίρεση για φέτος

·         για την αύξηση της διάρκειας της κυνηγετικής περιόδου κατά ένα μήνα στο άνοιγμα και κλείσιμο αυτής καθώς και των ημερών κυνηγιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν την παραγωγή τους οι ίδιοι κυνηγώντας τα αγριογούρουνα, αφού θα συλληφθούν με την κατηγορία της παράνομης θήρας.

Σας παρακαλούμε να συνδράμετε στο δίκαιο αίτημα των αγροτών του Δήμου μας καθώς και να εξετάσετε με τις υπηρεσίες σας τρόπους καταπολέμησης αυτού του κινδύνου.

 

Ο αντιΔήμαρχος
αγροτικησ αναπτυξησ ΦαρκαδόνΑΣ

 

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο