Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού στο Δήμο Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Τρικάλων διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά το «2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού».

Η εμπειρία της πρώτης πετυχημένης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού και η σκέψη πως ένα σχολείο για να είναι δημιουργικό πρέπει να είναι ανοιχτό στη Γνώση, στη Μάθηση, στο Πολιτισμό ταυτόχρονα και στη Ψυχαγωγία, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για το Δήμο Φαρκαδόνας και τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων, ώστε να πραγματοποιήσουν την διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ και για τη φετινή χρονιά θα είναι πάλι οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας, που μαζί με τους δασκάλους τους θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, κλείνοντας έτσι τη σχολική τους χρόνια.

Το Φεστιβάλ αποκτά πλέον θεσμικό χαρακτήρα και όπως δεσμευτήκαμε πέρσι, τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται στη Δημοτική Κοινότητα της Οιχαλίας, ενώ με τη λήξη του τη σκυτάλη της τρίτης διοργάνωσης αναλαμβάνει η Τοπική Κοινότητα των Ταξιαρχών.

Είναι γνωστό σε όλους μας, πως η συνεργασία των δασκάλων με τους μαθητές τους καλλιεργεί σημαντικές κοινωνικές αρετές, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα, ο διάλογος, χωρίς να παραμερίζονται οι ιδιαιτερότητες και ο παράγοντας προσωπικότητα. Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός μας.

Έτσι, στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και αυριανών ενήλικων πολιτών του Δήμου μας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη κεντρική πλατεία της Οιχαλίας μπροστά από το πρώην Δημαρχείο, την Δευτέρα 12 Ιουνίου με ώρα έναρξης 19:00.

Σχολεία που θα συμμετέχουν και η δράση που το καθένα θα παρουσιάσει:

·         Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου, παραδοσιακοί χοροί.

·         Δημοτικό Σχολείο Διασέλλου, μουσικοκινητική παράσταση με τίτλο «Οι Μικροί Ρεμπέτες».

·         Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου, μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Θεατρικό παιχνίδι».

·         1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο: «Σαν παλιό σινεμά».

·         2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας, απαγγελία ποιημάτων, μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Ελλάδα – Θάλασσα και Νησιά».

·         Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού, μουσική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Τραγούδια και χοροί… γράμματα και αριθμοί όλα μπλέχτηκαν στη σχολική ζωή».

·         Δημοτικό Σχολείο Σερβωτών, παρουσίαση προγράμματος: «Τα παιδιά σώζουν».

·         Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών, θεατρική παράσταση με τίτλο: «Ένας αθέατος κόσμος εφιάλτης των παιδιών».

·         1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, χορογραφίες-μουσικοκινητική παράσταση με τίτλο: «Χρώματα Ελλάδας».

·         2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, αφηγήσεις και ποιήματα με τίτλο: «Για τα παιδιά του κόσμου»

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.

Ακολουθεί η πρόσκληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο