Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Απάντηση του Δήμου Φαρκαδόνας στην επιστολή διαμαρτυρίας των Τοπικών Συμβούλων της Δ.Κ. Οιχαλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας των Τοπικών Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλίας για το ασήμαντο και χωρίς κάποια αξία συμβάν την Τρίτη στις 23 Μαΐου στο πρώην δημαρχείο της Οιχαλίας εκτιμώντας πως η συγκεκριμένη αντίδραση ήταν βιαστική και υπερβολική.

Πράγματι κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης ομάδα εργατών του Δήμου Φαρκαδόνας πήγε στο πρώην δημαρχείο στην Οιχαλία, με σκοπό να πάρει από το χώρο δυο γραφεία. Και μάλιστα το ένα από τα δύο γραφεία βρίσκονταν πάνω από τρία χρόνια παροπλισμένο και εγκαταλειμμένο στο διάδρομο του δημαρχείου, εκτεθειμένο στη υγρασία και στις σκόνες. Το άλλο γραφείο βρίσκονταν σε χώρο εργασιακό μαζί με άλλα δυο γραφεία. Στο συγκεκριμένο χώρο πηγαίνει υπάλληλος του Δήμου μια φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, για την εξυπηρέτηση των δημοτών της δημοτικής ενότητας της Οιχαλίας.

Μετά από συζήτηση και ενημέρωση από τον αρμόδιο υπάλληλο σε ότι έχει σχέση με τη χρήση του εργασιακού χώρου διαπιστώθηκε πως δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη του επίπλου και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας, αν το συγκεκριμένο έπιπλο χρησιμοποιηθεί για άλλες ανάγκες.

Και έτσι έγινε. Πριν από ένα μήνα περίπου στο Δήμο Φαρκαδόνας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Στο πρόγραμμα αυτό και για το Δήμο Φαρκαδόνας απασχολούνται συνολικά 50 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 20 είναι διοικητικοί υπάλληλοι και απασχολούνται  στις υπηρεσίες του Δήμου.

Αν λάβουμε υπόψη πως ο Δήμος απασχολούσε ήδη 8 μαθητές αποφοίτους του ΕΠΑΛ από το πρόγραμμα «ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ» του υπουργείου και στους ήδη υπάρχοντες προσθέσουμε τους επί πλέον 20 νεοπροσληφθέντες του προγράμματος της «ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», συνολικά 28 άτομα, αντιλαμβάνεται κάποιος τις ανάγκες που προέκυψαν σε θέσεις εργασίας στο Δήμο.

Προφανώς έπρεπε να δοθεί λύση για τις θέσεις και τα γραφεία που έπρεπε να εργαστούν όλα αυτά τα άτομα. Οι υπάρχουσες υποδομές του Δήμου δεν ήταν αρκετές για να καλύψουν αυτές τις επιπρόσθετες ανάγκες. Και για αυτό το λόγο προέβη και στην προμήθεια ενός αριθμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αναγκαστικά λοιπόν έπρεπε να στραφούμε σε λύσεις τέτοιου είδους, θα τις χαρακτηρίζαμε εσωτερικού δανεισμού, αφού μετά το πέρας της οκτάμηνης διάρκειας του προγράμματος δεν θα χρειάζονται.

Λαμβάνοντας υπόψη την δαπάνη για την προμήθεια των 20 νέων υπολογιστών, ο βασικότερος λόγος που επιλέξαμε αυτή τη λύση, είναι πως δεν έπρεπε να επιβαρυνθεί  επί πλέον ο Δήμος δαπανώντας χρήματα για την αγορά επίπλων, αφού υπήρχε η δυνατότητα να το αποφύγει και τα οποία θα ήταν για προσωρινή χρήση.
 

Αυτά περί της «λεηλασίας»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο