Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Άρχισε η διανομή προϊόντων στους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος του Δήμου Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί για άλλες δύο ημέρες από τον Δήμο Φαρκαδόνας και το Κέντρο Κοινότητας  , η διανομή προϊόντων  στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο  Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (FEAD/TEBA). 
 
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου  Εισοδήματος (ΕΕΕ)που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ και η διανομή πραγματοποιείται στο Δημοτικό Σχολείο Παναγίτσας για όλους τους δικαιούχους.
 
Συνολικά 361 οικογένειες μετέχουν στο πρόγραμμα και τα προϊόντα που διανέμονται είναι  : Γάλα εβαπορέ, Ελαιόλαδο, Ζυμαρικά, Μέλι, Ρύζι, Τόνος, Φάκελος, Φασόλια, Φέτα, και κατά περίπτωση παιδικές τροφές. Επίσης, είδη ΒΥΣ και πιο συγκεκριμένα, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, υγρό πιάτων, χαρτί υγείας και σαμπουάν, ενώ οικογένειες με μωρά δικαιούνται και πάνες.
 
Οι δικαιούχοι χρειάζεται να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο , το ΑΜΚΑ και την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα « Ελάχιστο Εγγυημένου Εισοδήματος » και σακούλες.
 
Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει τη μέρα διανομής, τα τρόφιμα μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειας του που συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση , με το δικό του ΑΜΚΑ , την αίτηση και την ταυτότητά του. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο), απαιτείται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου. Για την προστασία από τον COVID- 19 τα άτομα θα προσέρχονται ανά ομάδες μοιρασμένες ισόποσα στις 3 μέρες.
 
Ημερομηνίες  και ώρες:
Τρίτη 15/12/2020 από 8:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
Τετάρτη 16/12/2020 από 8:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
 
Κατά την πρώτη ημέρα της διανομής , στον χώρο βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ειρήνη Κακαϊτσα (κοινωνικής πολιτικής, ποιότητα ζωής, παιδείας, υγείας , περιβάλλοντος) και Ευάγγελος Κοσμάς (καθαριότητας, πρασίνου, αγροτικής και τοπικής οικονομικής ανάπτυξης).
 
Ευχαρίστησαν το προσωπικό το οποίο εργάζεται συστηματικά και σε αυτή την προσπάθεια στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ευχήθηκαν σε εργαζομένους και ωφελούμενους πάνω απ΄όλα Υγεία και καλές γιορτές.
 
 
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο