Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Η Υγεία μας, το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Φαρκαδόνας πρωταγωνιστές σε μεγάλο Ευρωπαϊκό Συνέδριο υπό την αιγίδα του ΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Μία πολύ σημαντική διοργάνωση στο χώρο της υγείας, το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έλαβε χώρα το τριήμερο 8 – 10 Δεκεμβρίου, με θέμα την Προστασία και την Ανάκαμψη των πόλεων και των κοινοτήτων από την πανδημία.
 
Για πρώτη φορά ο Δήμος Φαρκαδόνας πρωταγωνίστησε σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο, αφού το τμήμα  Προγραμματισμού του, εκπροσώπησε  το Ελληνικό  Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Πρόκειται για  το μεγαλύτερο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας φέτος στην Ευρώπη.
 
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο του ΠΟΥ περιλαμβάνει σχεδόν 100 κορυφαίες υγιείς πόλεις του ΠΟΥ. Επιπλέον, 30 εθνικά δίκτυα υγιών πόλεων στην Ευρώπη έχουν ως μέλη περισσότερες από 1500 πόλεις και δήμους. Το Συνέδριο , επανεξέτασε  τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι πόλεις για να ανταποκριθούν στο COVID-19 και θα διερεύνησε  τις δράσεις για την καλύτερη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της φάσης VII, καθώς και των εθνικών και διεθνών δεσμεύσεων.
 
Η διάσκεψη είχε ως στόχο να συμβάλει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εργασίας  2020-2025. Μέσω της κοινής πολιτικής δήλωσης, οι πόλεις  δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν την εφαρμογή του EPW και των 4 εμβληματικών προγραμμάτων του – ψυχική υγεία, ψηφιακή υγεία, ανοσοποίηση και συμπεριφορές.
 
Το θέμα ήταν πως ο τόπος στον οποίο ζούμε επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και με πάρα πολλούς τρόπους την υγεία μας! Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, στο οποίο ο Δήμος μας πλεονεκτεί.
 
Η ομιλία , είχε τον τίτλο “not only PLACE ! θέλοντας να αναδείξει τη σημασία όλων των παραγόντων, όπως των ανθρώπων, του πολιτισμού, κλπ., σε αυτό που λέμε «τόπο». Η συνεργασία   θα σημαίνει ισχυρότερες, πιο ανθεκτικές και υγιέστερες κοινότητες σε ολόκληρη την περιοχή μας.
 
Το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων κέντρισε μάλιστα η αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT III στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Φαρκαδόνας, μέσω του οποίου χτίζει συστηματικά το brand name «Φαρκαδόνα: Η Υγιής Πόλη».
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο