Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 9 Ιουλίου 2020, η εκδήλωση βράβευσης των δήμων για τις δράσεις που υλοποίησαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ παραβρέθηκαν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης, Υφυπουργοί, Εκπρόσωποι του Πράσινου Ταμείου, των Περιφερειών, Δήμαρχοι, Αιρετοί και Στελέχη Δήμων, Εθνικοί Συντονιστές και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

 

Ο Δήμος Φαρκαδόνας πιστός στο ραντεβού του με την συγκεκριμένη διοργάνωση, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιήθηκαν  πολυάριθμες δράσεις, κάτι που επιτεύχθηκε με την συνέργεια του Δήμου με πλήθος φορέων και πολιτών.
Ως αποτέλεσμα, ο Δήμος Φαρκαδόνας έλαβε τιμητική διάκριση στο Ζάππειο για τις δράσεις αυτές. Πιο συγκεκριμένα:
  • συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 Ευρωπαϊκών Δήμων που συμμετείχαν στη στρογγυλή τράπεζα και στην υπογραφή της Ευρωπαϊκής Διακήρυξης για την Οδική Ασφάλεια στις Πόλεις, κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 στην Έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Μεταξύ αυτών Ευρωπαϊκές μητροπόλεις, όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Λισαβόνα.
  • διένειμε “activity trackers” στους μαθητές Δημοτικού με σκοπό την προώθηση του κεντρικού συνθήματος της EUROPEANMOBILITYWEEK 2019, “walk with us”.
  • διοργάνωσε Φεστιβάλ τέχνης των δρόμων, μια γιορτή καλλιτεχνικής έκφρασης, με επίκεντρο τη διαδραστική παράσταση θεάτρου δρόμου από τη θεατρική ομάδα Μεγαλοχωρίου και το δρώμενο «Μake Μy Μusic» , με τους μαθητές του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Φαρκαδόνας υπό την καθοδήγηση της Βάσως Γκουγκαρά.
  • παρείχε σε μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με τη συνεργασία ειδικού εκπαιδευτή Σχολής Οδηγών, το Βιωματικό Εργαστήριο οδικής συμπεριφοράς
  • διοργάνωσε εκδήλωση στην πλατεία Φαρκαδόνας, με καλλιτεχνικές δράσεις των μικρών μαθητών, όπως θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική προσώπου και κατασκευή αφίσας.
  • οι δράσεις κορυφώθηκαν με τον αποκλεισμό κεντρικών οδών για τα αυτοκίνητα και διεξαγωγή ποδηλατοβόλτας με την ποδηλατική ομάδα Φαρκαδόνας.
Για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, εργάστηκε ομάδα αποτελούμενη από τους:
Ασίκης Κωνσταντίνο, προϊστάμενο του Τμήματος Προγραμματισμού, συντονιστή
Παπαστεργίου Δήμητρα, υπάλληλο του Κέντρου Κοινότητας, αναπληρώτρια συντονίστρια
Γκουγκαρά Βασιλική, Νάκα Ιωάννη,  Θεοχάρη Νικόλαο, Τσακίρη Δήμητρα υπαλλήλους με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης
Βασιλειώρη Γεώργιο, Ζιώγκου Γεωργία, υπαλλήλους του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών
 
 
 
 
 
 
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο