Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Διεθνές Εργαστήριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα φιλοξένησε ο Δήμος Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 διαδικτυακά, Διεθνές εργαστήριο για την Βιώσιμη Κινητικότητα και την Υγεία στην αίθουσα του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Φαρκαδόνας   στα πλαίσια του  προγράμματος URBACT III.

Οργανωτής του εργαστηρίου ήταν ο Δήμος Φαρκαδόνας και συντονιστής ο προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Ασίκης.

Παρά τις δυσκολίες που επικρατούν μετά τους ισχυρούς σεισμούς οι οποίοι έπληξαν τις περιοχές του Δήμου μας, αλλά και τις νέες πλημμύρες, συνεχίζονται οι δράσεις και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο να βελτιώσουμε την περιοχή μας καθώς πρέπει να κοιτάμε μπροστά.

Συμμέτοχοι στο Εργαστήριο ήταν  εκπρόσωποι φορέων  (Υπουργεία, Δήμοι, Πανεπιστήμια) απ΄όλη την Ευρώπη. 

Το εργαστήριο είχε ως στόχο να αναζητήσει τις βέλτιστες λύσεις βιώσιμης κινητικότητας για την περιοχή μας.

Με κεντρικό θέμα  “Βιώσιμη Κινητικότητα, Συνδεσιμότητα και Κοινωνική Συνοχή στην Υγιή Πόλη  Φαρκαδόνα” αναπτύχθηκαν από την κυρία   Καλλιόπη Παπαδάκη (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Εθνική Συντονίστρια Ε.Ε.Κ.) καλές πρακτικές βιώσιμης κινητικότητας στις Ελληνικές πόλεις, καθώς και από την κυρία Ευαγγελία Νένα (Ιατρική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)  ανάλυση για τον αντίκτυπο της βιώσιμης κινητικότητας στην Υγεία με εστίαση  στο  περπάτημα και το ποδήλατο. Επίσης από την Αντιδήμαρχο κυρία Ειρήνη Κακαϊτσα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο μας . Τέλος ο κ. Ασίκης  αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου Φαρκαδόνας στο ζήτημα της  Βιώσιμης κινητικότητας , ενώ μαζί με τους συμμετέχοντες και με βάση φωτογραφικό υλικό ανέλυσαν θέματα βιώσιμου αστικού σχεδιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο