Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δημιουργική μάθηση με εκπαιδευτική ρομποτική για τους μαθητές του Δήμου Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή 250 μαθητών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας και 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας η Εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική Ημερίδα Ρομποτικής, που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education. Η συγκεκριμένη δράση τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού & Πρασίνου, την υποστήριξη του Τμήματος Προγραμματισμού και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Τρικάλων και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της.
 
Η ημερίδα ρομποτικής υλοποιήθηκε από εξειδικευμένους εκπαιδευτές με τους μαθητές να εμπλέκονται σε μία πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού και πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες). Σκοπός της δράσης η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.
 
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω εκπαιδευτικά προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών:
 
1) Νέοι Μηχανικοί για παιδιά Α – Γ δημοτικού. Οι μαθητές, σε ρόλο μικρών μηχανικών κατασκεύασαν το μοντέλο ενός καρουζέλ, μαθαίνοντας μέσα από τη διαδικασία αυτή πειραματικά τη χρησιμότητα των «Απλών Μηχανών» (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί, τροχοί και άξονες), ώστε εξοικειωθούν με τη λειτουργία μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους καθημερινά.
 
2) Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo για παιδιά Δ – ΣΤ δημοτικού. Μέσω της ομαδικής δραστηριότητας οι μαθητές κατασκεύασαν ένα ρομποτικό μοντέλο που αλληλοεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, βιώνοντας μια μοναδική συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν ήθελαν να τελειώσει. Ειδικότερα, κατασκεύασαν ένα απορριμματοφόρο το οποίο ταξινομεί τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα και μη με τη χρήση των φυσικών ιδιοτήτων των αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου του σχήματος και του μεγέθους τους.
 
Στο τέλος της δράσης δόθηκε αναμνηστικό δώρο “LEGO Education” στον κάθε μαθητή, ώστε να εμπλουτίσει τις επιλογές για δημιουργική μάθηση στον ελεύθερο χρόνο.
 
Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κωνσταντάκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κώστας Κοσμάς, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Γιάννης Μέμηλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Αναγνώστου, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας κα Ελένη Τζαβέλα, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας κ. Βασίλης Χαχόπουλος, οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Βασίλης Πέτρος και Θάνος Κούτσικος καθώς επίσης και ο εξωτερικός συνεργάτης σε θέματα πληροφορικής του Δήμου μας κ. Δημήτρης Μεριβάνης.
 
Ο Δήμος Φαρκαδόνας ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς τους αγαπητούς συνεργάτες που αγκάλιασαν τη δράση και φυσικά τους μικρούς πρωταγωνιστές της.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο