Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δήμος Φαρκαδόνας: Επιστολή σε Υπουργεία, Περιφέρεια και Βουλευτές για οικονομική επιχορήγηση αντιμετώπισης ζημιών από τις πλημμύρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Η περιοχή  του Δήμου Φαρκαδόνας, επλήγη για τρίτη  φορά  από πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές. Τον  Απρίλιο του 2020,  τον Σεπτέμβριο του 2020 αλλά και  τον Ιανουάριο του  2021.
 
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαρκαδόνας, έστειλε επιστολή  προς το Υπουργείο Εσωτερικών , στο Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον συντοπίτη Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα,  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους βουλευτές του Νομού Τρικάλων, για ενέργειες από την πλευρά τους προς ουσιαστική οικονομική επιχορήγηση προς αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών.
 
Χιλιάδες στρέμματα  καλλιεργήσιμων εκτάσεων αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου Φαρκαδόνας ο οποίος είναι ο τελικός αποδέκτης των άσχημων καιρικών φαινομένων των Νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και μέρους του Ν. Λάρισας, πλήττονται από τα καιρικά πλημμυρικά φαινόμενα  και προκαλούνται μεγάλες καταστροφές οι οποίες έχουν τελικό αντίκτυπο στον οικονομικό μαρασμό αγροτών και κτηνοτρόφων.
 
Καταστροφές σημειώθηκαν και στην αγροτική οδοποιία , με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι κάθε φορά που σημειώνονται πλημμύρες , πρόβλημα πρόσβασης για να πάνε στις εργασίες τους.
 
Άρα , απαιτούνται άμεσα να γίνουν η αγροτική οδοποιία και τα αντιπλημμυρικά  έργα , όπως καθαρισμούς καναλιών πολλών χιλιομέτρων, για να μην επαναλαμβάνονται οι ζημιές από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων του.
 
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαρκαδόνας , θεωρεί πως τόσο ο αρμόδιος Υπουργός , ο περιφερειάρχης , όσο και οι Βουλευτές του Νομού μας , θα δουν το θέμα για άμεση οικονομική στήριξη , τέτοια , που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και θα καλύψει την αποκατάσταση των  ζημιών στις γεωργοκτηνοτροφικές υποδομές των περιοχών του Δήμου μας.
 
Οι προηγούμενες ενισχύσεις που δόθηκαν  για τις  καταστροφές από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο « Ιανός»  δεν επαρκούν ούτε για…αλάτι στο φαγητό.
 
Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά οι πολιτειακοί παράγοντες, θα στηρίξουν και θα υλοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς την προηγούμενη φορά, ο Δήμος μας ενισχύθηκε για τις τεράστιες καταστροφές με ποσό μόλις 150.000 ευρώ…
 
Η οικονομική στήριξη  από την πλευρά της πολιτείας είναι μονόδρομος . Ευελπιστούμε  πως τόσο τα αρμόδια Υπουργεία , η Περιφέρεια , όσο και οι εκλεγμένοι πολιτικοί εκπρόσωποι του τόπου, θα ανταποκριθούν άμεσα με έμπρακτες λύσεις.
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο