Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Εκδηλώσεις του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και της Αντιδημαρχίας Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πολιτικής για την Ημέρα της Γυναίκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πολιτικής τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, που καθιερώθηκε για να υπενθυμίζει την ισότητα των δύο φύλων και την δυναμική διεκδίκηση των ίσων δικαιωμάτων, διοργανώνοντας δυο δράσεις. Συγκεκριμένα, η πρώτη δράση ήταν η οργάνωση εκδρομής, την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας για τις γυναίκες του Δήμου, ενώ την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στα πλαίσια της δεύτερης δράσης, μοιράστηκαν συμβολικά λουλούδια στις γυναίκες του Δήμου.

Μεγάλη απήχηση είχε η εκδρομή που οργανώθηκε με την συμμετοχή των γυναικών του Συλλόγου του Δήμου Φαρκαδόνας και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης. Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την περιοδική έκθεση που αφορούσε την δυναμική παρουσία του έντυπου τύπου μέσα στο πέρας της Ελληνικής ιστορίας και την μόνιμη έκθεση του μουσείου. Οι  γυναίκες που περιηγήθηκαν στους χώρους της μόνιμης έκθεσης είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με γνώριμα και μη, αντικείμενα παραδοσιακού και αστικού βίου, αγροτικής καλλιέργειας και κτηνοτροφίας, κεραμικής, υφαντικής, ενδυμασίες και κεντήματα, σκιαγραφώντας μέσω αυτών τη θέση της γυναίκας του “χθες” και δίνοντας την ευκαιρία να την συγκρίνουν με τον ρόλο της γυναίκας του “σήμερα”.  
 
Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο