Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Έναρξη εργασιών σημαντικών έργων στο Δήμο Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις αρχές του τρέχοντος έτους είχαμε πει ότι το 2018 θα είναι χρονιά ορόσημο για το Δήμο Φαρκαδόνας. Και πράγματι, οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις με την εκκίνηση της υλοποίησης χρήσιμων και αναγκαίων έργων για την περιοχή μας.

Πριν δυο περίπου εβδομάδες ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Παναγίτσας, Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου, Διασέλλου», προϋπολογισμού 1.562.601,62 €, ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΑ) 2014 – 2020. Το συγκεκριμένο έργο θα λύσει τα πολύχρονα και πολύ σοβαρά προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών επέμβασης, εξασφαλίζοντας μόνιμες λύσεις για το βασικό αγαθό του νερού. 
 
Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για την έδρα του Δήμου μας, τη Φαρκαδόνα, το έργο  «Αντικατάσταση – αποπεράτωση δικτύου ύδρευσης Φαρκαδόνας», προϋπολογισμού 530.276,43 €, ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΑ) 2014 – 2020, απέκτησε πλέον «σάρκα και οστά», καθώς ήδη από σήμερα ξεκίνησε η κατασκευή του, και συγκεκριμένα από την οδό Γεωργίου Γεννηματά. Το έργο αποβλέπει στην αναβάθμιση του παλαιού δικτύου ύδρευσης που υπάρχει σε μεγάλο τμήμα της Φαρκαδόνας. Έτσι, με την κατασκευή του, η πόλη μας θα ωφεληθεί άμεσα με τη μείωση στο ελάχιστο των προβλημάτων και των διακοπών του δικτύου, ενώ η ΔΕΥΑ μας θα είναι σε θέση να προσφέρει στους κατοίκους το πολύτιμο αγαθό του νερού με επάρκεια και σε εξαιρετική ποιότητα.
 

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει ακόμη ένα βασικό έργο υποδομών της περιοχής, αυτό της «Ασφαλτόστρωσης κεντρικών οδών Δ.Κ. Φαρκαδόνας», προϋπολογισμού 260.000,00. Το έργο αφορά την αντικατάσταση του οδοστρώματος σε υφισταμένους κεντρικούς δρόμους του οδικού δικτυού και συγκεκριμένα : Επί της ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ από το ύψος της οδού ΚΩΛΕΤΤΗ πίσω από το γυμνάσιο έως τον κεντρικό δρόμο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ (παλαιά εθνική τράπεζα) – Επί του κεντρικού δρόμου ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ από (παλαιά εθνική τράπεζα), εμπρός της κεντρικής πλατείας, έως την οδό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Επί της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ έως το τέλος αυτού στην παλαιά Ε.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΛΑΡΙΣΑΣ.

Το τέταρτο έργο «Εσωτερική οδοποιία Γριζάνου – Ζάρκου», προϋπολογισμού 120.000,00 αναμένεται να ξεκινήσει σε σύντομο διάστημα. Το έργο αφορά την συντήρηση και επισκευή των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στα σημεία δρόμων που έχουν καταστραφεί (κυρίως αποκατάσταση λακκουβών).
 
Μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου θα δημοπρατηθούν και άλλα σημαντικά έργα συνολικής αξίας περίπου 850.000,00.
 
Με τα έργα γράφουμε την ιστορία. Και συνεχίζουμε.

 

Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας
Μεριβάκης Αθανάσιος

  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο