Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Έναρξη μαθημάτων Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν για δεύτερη χρονιά σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Φαρκαδόνας, προσφέροντας προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Ωστόσο, η ανάθεση συγκεκριμένου αριθμού ωρών σε κάθε Κ.Δ.Β.Μ. (όριο 150 ωρών για το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Φαρκαδόνας), η καθυστέρηση στην έναρξη των τμημάτων και η υποχρεωτική λήξη τους έως και τις 31 Ιανουαρίου, καθώς και ανακύπτοντα νομικά ζητήματα στην πρόσληψη των εκπαιδευτών συνέβαλαν στην σύσταση 6 εκπαιδευτικών τμημάτων.
Ως εκ τούτου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα δρομολογήθηκαν ανάλογα με τη ζήτηση από το κοινό όπως είχε διαμορφωθεί από τις υποβαλλόμενες αιτήσεις και από τους διαθέσιμους εκπαιδευτές που πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης. Έτσι τα τμήματα που συστάθηκαν καθώς και τα θεματικά αντικείμενα που θα διδαχτούν φαίνονται στο πρόγραμμα που παρατίθεται. Τα μαθήματα θα λάβουν χώρα στο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας, στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας (πρώην ΚΕΠ Οιχαλίας), καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών.
Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν τηλεφωνικά.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δείτε [ΕΔΩ] το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων.

Ενημερώνουμε ακόμη τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι παρακολούθησαν επιτυχώς τα μαθήματα Δια Βίου Μάθησης της εκπαιδευτικής περιόδου 2014-2015, να προσέλθουν στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο