Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Η Intersport στηρίζει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δύο Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την εταιρεία INTERSPORT, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως μέλος του Ομίλου FOURLIS, πρόκειται να υλοποιήσει σε δύο Δημοτικά Σχολεία του, το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με τίτλο «Φτάνουμε στα Άκρα» που φέτος συμπληρώνει 6 χρόνια συνεχούς δράσης.

Στόχος του Προγράμματος να προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε απομακρυσμένα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για τη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής. Η πρωτοβουλία «Φτάνουμε στα Άκρα» έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της αποστολής της INTERSPORT να φέρει τον αθλητισμό κοντά στους ανθρώπους και κατ’ επέκταση να μεταλαμπαδεύσει στα μικρά παιδιά τις αξίες του αθλητισμού και να τους ανοίξει δρόμους πρόσβασης σε αυτόν. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω ειδικής κινητής μονάδας που φέτος θα επισκεφτεί 26 σχολεία στους Νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Ευρυτανίας με ωφελούμενους περίπου 2000 μαθητές.

Τα σχολεία που επέλεξε η εταιρεία να περιλάβει στην κοινωφελή δράση του προγράμματος της είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας και το Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η κινητή μονάδας της INTERSPORT θα βρεθεί στις δύο αυτές σχολικές μονάδες για να προσφέρει στους μαθητές αναμνηστικά δώρα και αθλητικά είδη γυμναστικής, υψηλών προδιαγραφών απαραίτητα για τις αθλοπαιδιές τους, για την άσκησή τους και τη διεξαγωγή προπονήσεων σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα. Τη κινητή μονάδα θα συνοδεύουν ο Βαλκανιονίκης ποδηλασίας κ. Στέλιος Βάσκος καθώς και ο Πρωταθλητής Ελλάδος kickboxing (2008) κ. Φώτης Γεωργόπουλος, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Φαρκαδόνας και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, ώστε να εμπνεύσουν στους μαθητές την αγάπη για την άθληση και να τους ενημερώσουν για τη σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής στη ζωή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο