Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Με δυναμική παρουσία ο Δήμος Φαρκαδόνας στο 16ο Πανελλήνιο συνέδριο για τις «Υγιείς Πόλεις»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τρεις παρουσιάσεις και μια συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα, ο Δήμος Φαρκαδόνας, θα συμμετάσχει στο 16ο Πανελλήνιο συνέδριο το οποίο θα έχει σαν θέμα «Υγιείς και ανθεκτικές πόλεις στην περίοδο της κρίσης-Η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των 6 πολιτικών του ΠΟΥ για τον άνθρωπο».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου και λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού θα γίνει διαδικτυακά.
 
Το συνέδριο πραγματοποιείται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.
 
Ο Δήμος Φαρκαδόνας με τον προϊστάμενο του τμήματος προγραμματισμού και πληροφορικής  κ. Κωνσταντίνο Ασίκη, τον συνεργάτη του τμήματος και Μηχανικό Χωροταξίας κ. Ιωάννη Νάκα, το στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας και Ψυχολόγο του Δήμου κυρία Δήμητρα Παπαστεργίου και την υποστήριξη της Αντιδημάρχου για θέματα Υγείας κυρίας Ειρήνης Κακαΐτσα, θα παρουσιάσουν σε συνεργασία και με την κυρία Ειρήνη Δρίζη του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, 3 εισηγήσεις για τις Υγιείς Πόλεις ενώ θα υπάρξει και 1 συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα στην οποία θα λάβουν μέρος Δήμαρχοι πόλεων, Δημοτικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι Δήμων τμημάτων προγραμματισμού, πρασίνου, τεχνικών θεμάτων και συντήρησης υποδομών, μηχανολόγοι μηχανικοί, κοινωνιολόγοι.
 
Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου έχουν να κάνουν με την διαχείριση της πανδημίας COVID-19, στην προστασία και υποστήριξη της κοινότητας στους 6 πυλώνες πολιτικής των Υγιών πόλεων και στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, στους στόχους και τις αρχές του ΠΟΥ για την προαγωγή της υγείας, στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στον τομέα e-Health (τομέας υγείας).
 
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο