Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Πρόσκληση σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Άτομα Που Δραστηριοποιούνται Επιχειρηματικά στον Αγροτικό και Πολιτιστικό Τομέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το έργο CultRural+ “Επιχειρηματική Εκπαίδευση και Δημιουργική Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Αγροτική Ανάπτυξη” του πρoγράμματος Erasmus+ καλεί άτομα που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον αγροτικό και πολιτιστικό τομέα, κατά προτίμηση άτομα που εργάζονται στο Δήμο, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων, μέλη της Ομάδας Τοπικής Δράσης του Δήμου, καθώς και μέλη φορέων,  συλλόγων, συνεταιρισμών και οργανώσεων που σχετίζονται με το Δήμο και με το αντικείμενο του έργου και του προγράμματος, να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος που δίνουν τη δυνατότητα για εξατομικευμένη συμβουλευτική από ειδικούς,  συμμετοχή σε διεθνή σεμινάρια και βραβεία για τις καλύτερες ιδέες και εργασίες. 

Η πρόσκληση απευθύνεται και σε άτομα που θέλουν να λειτουργήσουν ως μέντορες, εκπαιδεύοντας στη συνέχεια συναδέλφους ή άλλους επιχειρηματίες. Οι μέντορες και οι εκπαιδευόμενοι που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν στην Κοινότητα Μάθησης του CultRural+, διερευνώντας θέματα όπως οι χρηματοδοτικές δυνατότητες και η πρόσβαση στη γνώση και τη δικτύωση, επικοινωνώντας με συναφείς εταίρους από τον ευρωπαϊκό χώρο, έτσι ώστε να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. 
 
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Το έργο CultRural+ προσφέρει πλήρεις και μερικές υποτροφίες που καλύπτουν έξοδα μετακίνησης και διαμονής για την παρακολούθηση πενθήμερων διεθνών σεμιναρίων στη Γαλλία (Clermont – Ferrand, 25-29 Μαίου 2020), την Ελλάδα (Φαρκαδόνα, Οκτώβριος 2020), την Πορτογαλία (Villa – Real, Φεβρουάριος 2021) και την Ιταλία (Cori – Ιούλιος 2021).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
Επιλεγμένοι μέντορες και επιχειρηματίες θα έχουν προσωπική συμβουλευτική από εκπαιδευτές του προγράμματος προκειμένου να βελτιώσουν το πρόγραμμα και τις δεξιότητές τους.

 
ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 
Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες και μέντορες του CultRural+ θα συμμετέχουν στη μαθησιακή κοινότητα  λαμβάνοντας διαρκή ενημέρωση για το εκπαιδευτικό υλικό, τις χρηματοδοτικές δυνατότητες και τις συναντήσεις.
 
ΒΡΑΒΕΙΑ
Θα δοθούν τρία (3) βραβεία σε επιχειρηματίες ή μέντορες που θα παρουσιάσουν την καλύτερη παρουσία και το καλύτερο πρότζεκτ. Τα κριτήρια θα είναι η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η επίδραση που το πρότζεκτ τους θα έχει στην ευρύτερη κοινωνία ή στον κλάδο τους. Τα βραβεία θα δοθούν σε μια ειδική τελετή που θα διοργανωθεί στο τέλος του προγράμματος.
 
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την επιλογή των συμμετεχόντων, εκπαιδευόμενων και μεντόρων, θα συνεκτιμηθούν:

1.Η δραστηριοποίηση σε αγροτικές περιοχές και ιδιαίτερα στο Δήμο Φαρκαδόνας.
2.Η δραστηριοποίηση σε θέματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, σε θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά, και ιδιαίτερα στο συνδυασμό τους.
3.Η τυχόν εμπειρία – δραστηριοποίηση στο εξωτερικό, σχετική με το θέμα του έργου.
4.Η δυνατότητες εφαρμογής και διάχυσης των παραγόμενων αποτελεσμάτων του έργου, βάση της ιδιότητας των συμμετεχόντων.
5.Η ύπαρξη μιας καινοτόμου και δημιουργικής ιδέας, που να σχετίζεται με το θέμα του έργου, ως σύντομης περιγραφής στην αίτηση.
6.Βασική γλώσσα των εκπαιδεύσεων και των επαφών θα είναι τα αγγλικά, γι΄αυτό και η γνώση ή όχι της γλώσσας και το επίπεδο γνώσης της.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Η προθεσμία για την πρώτη, γενική πρόσκληση είναι η 15/03/2020. Για κάθε διεθνή εκπαιδευτική εβδομάδα θα ανακοινωθούν και χωριστές προσκλήσεις.

Μπείτε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε την αίτησή σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους υπευθύνους του έργου με e-mail (cultruralplus@gmail.com), μέσω της ιστοσελίδας του έργου (https://www.cultrural.eu/) ή μέσω της επίσημης σελίδας του έργου στα social media (https://www.facebook.com/cultruralplus/). Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τους ελληνικούς φορείς-εταίρους του έργου, το Δήμο Φαρκαδόνας (κ. Ασίκη Κωνσταντίνο, dimosfarkadonas@yahoo.gr) και την  Time Heritage (κα. Κλεοπάτρα Φέρλα cleopatra@timeheritage.gr). 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο