Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Πρωτοβουλία για κατασκευή αεροδρομίου στο Δήμο Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε καλό κλίμα και με διάθεση όλων να συνδράμουν για την επιτυχή κατάληξη του εγχειρήματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Δήμου Φαρκαδόνας, η πρώτη συνάντηση της επιτροπής Κατασκευής Αεροδρομίου «METEORA AIRPORT» , με τη Δημοτική Αρχή και υπηρεσιακούς παράγοντες, της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την κατασκευή του αεροδρομίου, αναλύθηκαν οικονομικά μεγέθη, ενώ ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Μεριβάκης, είπε πως δεν είναι αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική, λέγοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα ερευνήσουν αν υφίσταται δημοτική έκταση με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, κυρίως σε ότι έχει σχέση με το μήκος του αεροδιαδρόμου.

Για το θέμα, μάλιστα  στάλθηκε επιστολή στον Πρωθυπουργό με θέμα «Κατασκευή αεροδρομίου «METEORA AIR PORT» στο Δήμο Φαρκαδόνας».

Ανάμεσα σε άλλα, τονίζεται πως  στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας και στον Νομό Τρικάλων γενικότερα της Περιφέρεια Θεσσαλίας, λειτουργούν πλέον των 75 ξενοδοχείων και μεγάλος αριθμός ενοικιαζομένων δωματίων, (άνω των 150 ).

Ενώ, προστίθεται, οι απασχολούμενοι στον τουριστικό τομέα του νομού άμεσα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, Camping, τουριστικά γραφεία, λεωφορεία, ταξί, αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια) και έμμεσα (κέντρα ψυχαγωγίας, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων, ζαχαροπλαστεία, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, κ.λ.π.) ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.

Στη συνέχεια, στην ίδια επιστολή διευκρινίζεται, πως αν στη Θεσσαλία υπήρχε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο θα μπορούσαν να προσγειώνονται συνήθη τουριστικά αεροπλάνα, που θα επέτρεπαν την απευθείας διακίνηση από την πόλη αναχώρησης στον τόπο επίσκεψης, τότε θα υπήρχε γρήγορη και φθηνή μετακίνηση, αποφυγή ταλαιπωριών και μείωση κόστους, κάθετη αύξηση των αφίξεων των τουριστών καλοκαίρι και χειμώνα, κ.ά.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο χρονικό διάστημα, εφόσον προχωρήσει η υπόθεση της ανέρευσης του κατάλληλου χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο