Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Στηρίζει τα αιτήματα του Κέντρου Υγείας ο Δήμος Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κυρία Ειρήνη Κακαϊτσα και κύριος Ευάγγελος Κοσμάς. Συναντήθηκαν με την Γενική  Ιατρό  και συντονίστρια-διευθύντρια του ΚΥ κυρία Βιολέτα Ροκά και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας για τα περιστατικά covid-19, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας , όπου κάποια από αυτά χρήζουν άμεσης επίλυσης.
 
Στο θέμα του κορωνοϊού, η κυρία Ροκά ενημέρωσε τους αντιδημάρχους πως μέχρι στιγμής το κέντρο υγείας έχει ανταποκριθεί πολύ καλά, περιστατικά διαγνώσθηκαν,  πολλοί κάτοικοι έχουν κάνει το τεστ, ενώ και σε καθημερινή βάση διεξάγονται έλεγχοι για covid-19, είτε με  rapid test, είτε μοριακά. Παράλληλα, το κέντρο εξυπηρετεί και τις όποιες άλλες ιατρικές ανάγκες των κατοίκων.
 
Στο θέμα του εμβολιασμού του πληθυσμού, η κυρία Ροκά τόνισε πως ακόμη το ΚΥ Φαρκαδόνας δεν αποτελεί κέντρο εμβολιασμού και οι κάτοικοι πηγαίνουν σε γειτονικές περιοχές  . Είναι θέμα επάρκειας εμβολίων επισήμανε η διευθύντρια του ΚΥ και όταν παραλάβουν εμβόλια τότε και το κέντρο υγείας Φαρκαδόνας, θα αποτελέσει σταθμό εμβολιασμού για τους κατοίκους, χωρίς να μπορεί όπως είπε να προσδιορίσει το πότε θα γίνει αυτό χρονικά.
 
Τέθηκαν στην συνάντηση, δύο πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΥ Φαρκαδόνας και οι εκπρόσωποι του Δήμου τόνισαν πως θα σταθούν αρωγοί και θα επιδιώξουν και οι ίδιοι  από την πλευρά τους να βρουν λύσεις.
Το ένα θέμα έχει να κάνει με το ακτινολογικό εργαστήριο και το γεγονός ότι χρειάζεται ένα καινούργιας τεχνολογίας εμφανιστήριο για να γίνεται απρόσκοπτα η δουλειά όλων για την επεξεργασία και εμφάνιση των ακτινογραφιών.  Έχει γίνει αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία και χρειάζεται άμεσα αυτό το αίτημα να υλοποιηθεί και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας να αποκτήσει ένα σύγχρονο εμφανιστήριο για την ακτινολογική του υπηρεσία.
 
Το δεύτερο πρόβλημα που επισημάνθηκε και είναι και αυτό ιδιαίτερης σοβαρότητας είναι το θέμα του ασθενοφόρου. Το κέντρο διαθέτει ένα πολύ παλιό ασθενοφόρο το οποίο είναι προβληματικό και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει εύκολα με ασφάλεια τις ανάγκες όπως αρμόζει στα διάφορα περιστατικά τα οποία παρουσιάζονται και με δυσκολία γίνονται οι μεταφορές ασθενών. Χρειάζεται λοιπόν ένα καινούργιο ασθενοφόρο , σύγχρονο , έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει στους πολίτες τις καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες. Είναι επείγουσα ανάγκη να προμηθευτεί το κέντρο υγείας του Δήμου Φαρκαδόνας ένα νέο ασθενοφόρο , καθώς αποτελεί βασικό κρίκο στην αλυσίδα της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων του Δήμου.
 
Η συνεργασία είναι δεδομένη τόνισαν οι δύο αντιδήμαρχοι στην διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και επισήμαναν πως θα κάνουν ότι μπορούν από την πλευρά τους να λυθούν αυτά τα δύο πολύ σημαντικά προβλήματα σε συνεργασία και με την περιφέρεια, για την απρόσκοπτη λειτουργία της υγειονομικής μονάδας του Δήμου για μια πιο ποιοτική και αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και τεχνολογική αναβάθμιση. Ενώ μετέφεραν και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Σπυρίδωνα Αγναντή ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος είναι δίπλα σε ότι χρειαστεί το κέντρο υγείας.
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο