Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Φαρκαδόνας, στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία (Ν.4263/2014 & Ν.4039/2012) που περιλαμβάνει περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, στείρωση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό κλπ.
 
Μετά την αποθεραπεία τους, τα ζώα υγιή, στειρωμένα, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα, εάν δεν υιοθετηθούν, επανατοποθετούνται στο χώρο από τον οποίο είχαν περισυλλεχθεί, πλην όσων είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα, πάσχουν από χρόνια και ανίατα νοσήματα ή είναι ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν.
 
Όποιος πολίτης ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο από τα ζώα συντροφιάς του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων μπορεί να απευθυνθεί στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρκαδόνας (Υπάλληλος: Φράντι Εμανουέλα – τηλ. 2433023561 email: frandi@e-farkadona.gov.gr).
 
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Φαρκαδόνας θα αναρτηθούν φωτογραφίες και περιγραφή των ζωών προς ενημέρωση των υποψήφιων ανάδοχων.
 
Τέλος κάνουμε σύσταση σε όλους τους πολίτες να έχουν υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στα σκυλιά ιδιοκτησίας τους, είτε είναι ζώα συντροφιάς, είτε είναι ποιμενικά ή κυνηγητικά, τα οποία θα πρέπει να είναι εμβολιασμένα, καταγεγραμμένα με τσιπ και να διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο.
 
Ο κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να σέβεται τους κανόνες ευζωίας του ζώου του και τη διατήρηση του στην οικεία του και να είναι υπό τη διαρκή και άμεση επίβλεψη του προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και επιθέσεις σε άλλα ζώα ή σε ανθρώπους.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο