Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016 στο Δήμο Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Με αφορμή την Κυριακή 17 Απριλίου, ημέρα πραγματοποίησης της  Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Εθελοντικής Δράση Καθαρισμού Lets do it Greece με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις! Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!», υλοποιείται η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» από 11/4 – 15/4 με την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετέχει στην Πανελλήνια Εθελοντική Καμπάνια «Let’s do it Greece 2016» με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, μέσα από εθελοντικές δράσεις καθαρισμού και αισθητικής αναβάθμισης.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της «Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού» ο Δήμος Φαρκαδόνας, δια της αρμόδιας αντιδημαρχίας Παιδείας, θα συνδράμει τα δημοτικά σχολεία που θα υλοποιήσουν ανάλογες δράσεις, παρέχοντας τα σακούλες ανακυκλώσιμων – απορριμμάτων, γάντια και “πολύχρωμα” άνθη – φυτά. Μέσω της πρόσκλησης που απεύθυνε στις διευθύνσεις τους, καλεί τους μαθητές να πραγματοποιήσουν δράσεις, με τη βοήθεια των δασκάλων, στα σχολεία τους μαθαίνοντας να συνεργάζονται, να νοιάζονται για το περιβάλλον και επιπρόσθετα να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με την τοπική κοινωνία, διαδίδοντας και προωθώντας το μήνυμα του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας. Τα άνθη – φυτά προσέφεραν τα φυτώρια “ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ” και “ΦΥΤΟΚΟΣΜΟΣ”. Ο Δήμος Φαρκαδόνας ευχαριστεί τον καθένα ξεχωριστά για την ευγενική του χορηγία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο