Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Θεατρική Παράσταση στο Δήμο Φαρκαδόνας (17-12-2017)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου «ΦΑΥΤΟΣ» παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση: «Μονόλογοι από τη Γάζα». Μια παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου.

Λίγα λόγια για την παράσταση.

Με πρωτοβουλία του ASHTAR Theatre της Παλαιστίνης, από το Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010, μαθητές δεκατριών ως δεκαεπτά ετών στη Γάζα κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο το Δεκέμβριο 2008-Ιανουάριο 2009. Στη συνέχεια, οι μονόλογοι μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και φορείς από διάφορες χώρες κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε ένα διεθνές πρόγραμμα με στόχο οι μονόλογοι:

α) Να παρουσιαστούν ταυτόχρονα σε διάφορες χώρες του κόσμου στις 17 Οκτωβρίου 2010.

β) Να παρουσιαστούν στις 29 Νοεμβρίου 2010 σε διάφορες γλώσσες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

γ) Να αποτελέσουν αφορμή για επικοινωνία μαθητών απ’ όλο το κόσμο μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βία και τον πόλεμο, τη διαπολιτισμικότητα κ.ά.

Στην Ελλάδα το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση πήρε μέρος στο διεθνές πρόγραμμα «Μονόλογοι απ’ τη Γάζα» μεταφράζοντας στα ελληνικά τα κείμενα των μαθητών και οργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων με σχολεία και ομάδες νέων σε οκτώ πόλεις, σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης, συλλόγους γονέων, δήμους, θέατρα και ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Φαρκαδόνας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο