Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Χρηματοδότηση του Δήμου Φαρκαδόνας λόγω της επιτυχούς συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, κατόπιν σχετικής επιστολής του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενέκρινε τη χρηματοδότηση 16 Δήμων, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Φαρκαδόνας με το ποσό των 10.000,00 € ανά Δήμο, από τον άξονα Προτεραιότητας 7 «Λοιπές Περιβαλλοντικές Δράσεις» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» λόγω της συμμετοχής τους στην περυσινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και της εκ μέρους τους τήρησης της διαδικασίας συμμετοχής μέχρι την τελική αναφορά πεπραγμένων στο ΥΠΕΝ. 

Συγκεκριμένα, οι 16 Δήμοι που χρηματοδοτούνται είναι: Φαρκαδόνας, Τρικκαίων, Αθηναίων, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Βύρωνα, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κέρκυρας, Κοζάνης, Λαμίας, Νέας Προποντίδας, Ξυλοκάστρου, Ρεθύμνου, Σάμου και Σπάρτης. 

Κατά την περσυνή συμμετοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και στα πλαίσια της μέρας χωρίς αυτοκίνητο, ο Δήμος, δια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Παιδείας, διοργάνωσε σε συνεργασία με τα Σχολεία εκδήλωση στην πλατεία της Φαρκαδόνας. Μέσα από τις δράσεις που αναπτύχθηκαν όπως ζωγραφική, ποιήματα, κατασκευές και ερωτηματολόγια, οι μαθητές έδειξαν πως αντιλαμβάνονται με τα δικά τους μάτια και με τη βοήθεια των δασκάλων τους εκείνη τη μέρα. Όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουν ηλεκτρικά ποδήλατα και να παρακολουθήσουν θεματικά βίντεο. Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκε ένα ποδήλατο για κάθε σχολείο, προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας και του Ν.Π.Δ.Δ. «Πέλιννα».

Η επιλογή του Δήμου μας σε εθνικό επίπεδο για τις δράσεις κινητικότητας εμπεριέχει, πέρα από την υλική ωφέλεια της χρηματοδότησης με την οποία θα υλοποιηθούν και νέες σχετικές δράσεις, και το χαρακτήρα της ηθικής επιβράβευσης και δικαίωσης των προσπαθειών της περσινής οργάνωσης.

Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΝ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο