Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ο Δήμος Φαρκαδόνας αδελφοποιείται με Ευρωπαϊκό Δήμο για πρώτη φορά στην ιστορία του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρώτη αδελφοποίηση στην ιστορία του Δήμου Φαρκαδόνας με Ευρωπαϊκό Δήμο, μπήκε στην τελική ευθεία της και θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του έργου CultRural+ του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ υπό την εποπτεία του εργαστηρίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Πανεπιστημίου της Extremadura.

Πρόκειται για τον Δήμο Casar de Caceres στην περιφέρεια της Extremadura στη δυτική Ισπανία, κοντά σύνορα με την Πορτογαλία. Οι δύο Δήμοι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, στο πληθυσμιακό μέγεθος, στο τοπίο της υπαίθρου, στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στην πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά.   

Την Πέμπτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τεχνική συνάντηση το Σύμφωνο Αδελφοποίησης θα υπογραφεί στα πλαίσια της – επίσης πρώτης στην ιστορία του Δήμου μας – Διεθνούς Εβδομάδας Αγροδιατροφής που θα διεξαχθεί στη Φαρκαδόνα 21-25 Ιουνίου, και για την οποία θα υπάρξει σύντομα ξεχωριστή ανακοίνωση.

Το Casar de Cáceres είναι μια πόλη και δήμος στην επαρχία Cáceres , στην αυτόνομη κοινότητα της Extremadura . Με 4532 κατοίκους το 2017, είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη κοινότητα στην Τάγου-Salor Mancomunidad .   Η πρωτεύουσα του δήμου βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Caceres, στη μέση της Via de la Plata.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο