Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συμμετοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών City Challenge Crowdhackathon

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση City Challenge Crowdhackathon smartcity, με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities) συμμετείχε ο Δήμος Φαρκαδόνας. Τη συγκεκριμένη δράση διοργάνωσε η ΚΕΔΕ στις 12 έως 14 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολίτικης, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Πρόκειται για έναν τριήμερο στο οποίο αναπτύχθηκαν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκθεση καινοτομίας και καλών πρακτικών και διοργανώθηκαν Workshops στα οποία παρουσιάστηκαν λύσεις και υπηρεσίες για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετείχαν ενεργά στελέχη των δήμων, εταιριών ΤΠΕ, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές καθώς και φοιτητές.

Τις εργασίες της δράσης αυτής παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ. Κοσμάς Κωνσταντίνος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού Ασίκης Κωνσταντίνος και ο εξωτερικός συνεργάτης Πληροφορικής Μεριβάνης Δημήτρης, οι οποίοι και παρουσίασαν στο Workshop υπηρεσιών και καλών πρακτικών στην αυτοδιοίκηση για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, το project της “Ευφυούς Στάσης” που υλοποιήσαμε.

    

[spvideo]https://youtu.be/3-s8OdBoi8A?list=PLKNBzxvbhFR92xxaf60ecjFOq9RHRyBKU[/spvideo]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο