Αναβολή της θεατρικής παράστασης «Ήταν όλες του Κυρίες»

Ο Δήμος Φαρκαδόνας σας ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 20:00, θεατρική παράσταση «Ήταν όλες του Κυρίες» ακυρώνεται λόγω των άσχημων καιρικών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Η παράσταση αναβάλλεται για το μήνα Ιούλιου, οπότε και θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Θεατρική Παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Φαρκαδόνας

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕAΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ: 20:00

ΟΙ «ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : «ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕΣ».

Ένας νέος παρουσιαστής που νομίζει ότι με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει διάσημος, προσκαλείται για την πρώτη του δουλειά. Είχε την διαβεβαίωση ότι θα παρουσίαζε μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες της σόου μπιζ. Αλλά με έκπληξη του ανακαλύπτει ότι όλο το σκηνικό που θα παρουσιάσει, είναι ένα στημένο κόλπο από μια μέντιουμ και έναν μίμο ηθοποιό. Με χιούμορ προσπαθεί να καλύψει τις ανασφάλειές του, αλλά και να αντιμετωπίσει μια υπάλληλο του θεάτρου, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τον ρόλο του! Μια μουσική παράσταση γεμάτη μιμήσεις, αφιερωμένη σε κάποιες ντίβες του θεάτρου και του τραγουδιού. Ντυμένη με εικόνες και ήχο σε προτζέκτορα. Την διαφορά μέσα σε όλο αυτό το γυναικείο συρφετό κάνει η εμφάνιση του Τέρη Χρυσού, σε γνωστές και χορευτικές επιτυχίες του!

Διάρκεια 2 Ώρες και 30 λεπτά

Οι ηθοποιοί:

  • Γιώργος Λαμπάτος (Παρουσιαστής),
  • Ελίζα Σολωμού (Σε 3 ρόλους),
  • Σταυρός Καλλιγέρης (Μίμος)

Μιμήσεις με σειρά εμφάνισης: ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ, ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΩΖΩ ΣΑΜΠΟΥΤΣΑΚΗ, ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ και ΜΑΡΙΝΕΛΑ. Έλενα Ρώμεση (Λαϊκό τραγούδι ) GUEST STAR Τέρης Χρυσός

Πανηγύρι Αγίου Νικολάου στη Φαρκαδόνα


Το Σάββατο στις 20 Μαΐου γιορτάζει το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στη περιοχή «Ρουμάνι» της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας.

Ο εορτασμός της 20ης Μαΐου με το θρησκευτικό πανηγύρι του χωριού μας έχει να κάνει με την ολοκλήρωση της Άνοιξης και σηματοδοτεί την έναρξη του Καλοκαιριού.

Είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου. Η κανονική ημέρα της εορτής είναι στις 6 Δεκεμβρίου.

Δίπλα από το εξωκλήσι ρέει ο Πηνειός. Επειδή τις περισσότερες φορές το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται «πνιγμένο» από τα νερά του Πηνειού ποταμού, που «βγαίνουν» κάθε χειμώνα, αποφασίστηκε από τους κατοίκους και την εκκλησία, από πολύ παλιά, να γίνει μεταφορά της ημέρας της εορτής στις 20 Μαΐου.

Ο εορτασμός του πανηγυριού γινόταν πέντε χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του χωριού, στο εκκλησάκι του Αι Νικόλα, που στην κυριολεξία ήταν και είναι χωμένο μέσα στα πανύψηλα πλατάνια του Ρουμανιού, δίπλα ακριβώς από την κοίτη του Πηνειού.

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο εξωκλήσι γίνεται την παραμονή, Παρασκευή 19 του Μάη το απόγευμα εσπερινός και αρτοκλασία και στη συνέχεια ακολουθούν οι εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Την επόμενη το πρωί, Σάββατο 20 Μαΐου, ανήμερα της εορτής, θα γίνει θεία λειτουργία κάτω στο εξωκλήσι, όπου πλήθος πιστών από το χωριό, αλλά και από τα γειτονικά χωριά παρευρίσκονται. Με το πέρας της λειτουργίας θα ακολουθήσει αρτοκλασία, ενώ στους παρευρισκόμενους προσκυνητές μοιράζονται κουλούρια, γλυκά, πίτες «στη μνήμη και στη ψυχή των πεθαμένων».

Στη συνέχεια και μετά το τέλος των εκδηλώσεων, από το εξωκλήσι και με άλογα και συνοδεία των κατοίκων η εικόνα του Αγίου θα μεταφερθεί στο Ναό του Αγίου Νικολάου στη πλατεία της Φαρκαδόνας. Είναι ένα έθιμο που από πέρυσι άρχισε να αναβιώνεται.

Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let's do it Greece 2017 στο Δήμο Φαρκαδόνας


Με αφορμή την Κυριακή 2 Απριλίου, ημέρα πραγματοποίησης της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Εθελοντικής Δράσης Καθαρισμού Lets do it Greece και με το σύνθημα «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!», θα υλοποιηθεί η Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού από 27/3 – 31/3 με την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Καρναβάλι Φαρκαδόνας 2017


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.30 Π.Μ. ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
12.00 Π.Μ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ - ΚΛΟΟΥΝ - ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΤΣΟΥΒΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ - ΛΟΥΚΟΥΜΟΜΑΧΙΕΣ - ΜΠΑΛΟΝΟΜΑΧΙΕΣ - ΧΑΣΚΑ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
12.00 Π.Μ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
3.00 Μ.Μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ
4.00 Μ.Μ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
4.30 Μ.Μ. ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
5.00 Μ.Μ. ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

Πρόσκληση Εκδήλωσης προς Τιμήν των Εκτελεσθέντων από τους Ιταλούς στη ΦαρκαδόναΟ Δήμαρχος

το Δημοτικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας

σας προσκαλούν

να τιμήσετε με την παρουσία σας  την εκδήλωση προς τιμήν των εκτελεσθέντων, από τους Ιταλούς και τους συνεργάτες τους,
πατριωτών της Δ.Κ. Φαρκαδόνας του Δήμου μας στις13 Φεβρουαρίου 1943,
που θα  γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.00 το πρωί στο Μνημείο Πεσόντων στη θέση «Βρυκολάκια».
 
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
                                                                                                 Ο Δήμαρχος
                                                                                         Μεριβάκης Αθανάσιος

Πρόσκληση Τελετής Έναρξης - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου Ζωντανή Φάτνη - Πραγματικά Χριστούγεννα στη Φαρκαδόνα


Ο Δήμος Φαρκαδόνας διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη Ζωντανή Φάντη στη Ελλάδα. Οι κατανυκτικές στιγμές της Γέννησης θα ζωντανέψουν με έναν μοναδικό τρόπο, από τις 17 Δεκεμβρίου έως την Πρωτοχρονιά. Σας προσκαλούμε στην επίσημη Τελετή Έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 18:30, στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας.
 
Δείτε [ΕΔΩ] το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.

Συνεδρίαση 2ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Δήμου Φαρκαδόνας


Οι μαθητές συμφώνησαν πως πρέπει : Να εξασφαλίζεται το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών για την εκπαίδευση, να απορρίπτεται η αντίληψη του κοινωνικού αποκλεισμού και να καλλιεργούνται τα ιδεώδη της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Την Παρασκευή στις 04 Νοεμβρίου 27 μαθητές έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι από τα σχολεία του δήμου Φαρκαδόνας πήραν τη θέση τους στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, σε ρόλους Διοίκησης, Αντιπολίτευσης και Κοινωνίας των Πολιτών.

2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Φαρκαδόνας: «Ζώντας μαζί με αξιοπρέπεια σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Σεβασμός, Διάλογος, Αλληλεπίδραση»

                                                     ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ 

Η ανθρωπότητα βίωσε και βιώνει πολέμους, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διωγμούς και απειλές κάθε είδους. Πλήθος ανθρώπων εγκαταλείπουν αναγκαστικά τις εστίες τους και η ειρηνική συνύπαρξη, σε μόνιμη και σταθερή βάση, εξακολουθεί να αποτελεί στόχο και όραμα.

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Θανάσης Μεριβάκης
Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα