Υπογραφή σύμβασης για έργο του Δήμου Φαρκαδόνας


Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση κοιμητηρίου Φαρκαδόνας» προϋπολογισμού 28.700,00 €.
 
Με το έργο αυτό ο Δήμος Φαρκαδόνας θα προβεί στην διαμόρφωση τμήματος του χώρου εντός του υφιστάμενου κοιμητηρίου ώστε να γίνει επέκτασή του, κάτι που αποτελεί αναγκαία υποδομή για τη Φαρκαδόνα.
 
Το έργο ανατέθηκε μετά από διαγωνισμό στην εταιρία ΕΚΤΩΡ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε έναντι του ποσού των 19.490,69 € και θα κατασκευαστεί εντός τεσσάρων (4) μηνών, ενώ οι εργασίες κατασκευής του θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Προμήθεια Λαμπτήρων LED

Ο  Δήμος  Φαρκαδόνας  ανακοινώνει  πως  έκανε την  προμήθεια έξι χιλιάδων (6.000) λαμπτήρων LED.   

Στο τέλος του Απριλίου θα γίνει και η προμήθεια 600 φωτιστικών σωμάτων LED και 500 λαμπτήρων LED(οδόλαμπες)  που θα τοποθετηθούν στις κεντρικές οδούς του Δήμου.

Η αντικατάσταση των υπαρχόντων λαμπτήρων με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου LED αποσκοπεί  στην προστασία του περιβάλλοντος και στα μεγάλα οικονομικά οφέλη  του Δήμου από τη μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Βάσει προδιαγραφών από τη   χρήση των λαμπτήρων τύπου LED σε σχέση με τους υπάρχοντες λαμπτήρες εκτιμάται πως η οικονομία σχετικά με τη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθεί περίπου κατά 50%, ενώ  είναι αυξημένη στο διπλάσιο η χρονική διάρκεια λειτουργίας τους.

Υπολογίζεται πως το όφελος στα ταμεία του Δήμου θα είναι της τάξης των 200.000€.

Από αύριο και διαδοχικά σε κάθε τοπικό διαμέρισμα τα συνεργεία του Δήμου αρχίζουν την αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με τους καινούργιους.

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Θανάσης Μεριβάκης




Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα