Υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ 2017-2018 Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής

 
Ξεκίνησε στις 24 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά την χρηματοδότηση της φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων, είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά  στις ιστοσελίδας eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr από σήμερα.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο χρονικό διάστημα από 24/5/2017 έως 9/6/2017, στη διεύθυνση (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr). Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, ορίζεται η 9/6/2017 και ώρα 24:00, βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, που δίνεται αυτόματα. Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 24/5/2017 έως 9/6/2017 και μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier). Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ορίζεται η 9.6.2017 και ώρα 24:00, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier).

Οι δομές του Δήμου Φαρκαδόνας που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. Πέλιννα, είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δ.Δ. Φαρκαδόνας, Δ.Δ. Οιχαλίας, Δ.Δ. Γριζάνου , και Δ.Δ. Ζάρκου.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας προσκαλεί τις γυναίκες που είναι μητέρες νηπίων ηλικίας 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις παραπάνω δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας για το σχολικό έτος 2017-2018, να απευθυνθούν στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας (Υπεύθυνη κ. Νιάρη – τηλ. επικοιν. : 2433350052), προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Αναλυτικά η προκήρυξη για το πρόγραμμα, όπως αυτή εκδόθηκε από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., καθώς και οδηγίες για την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης και τα δικαιολογητικά στα παρακάτω επισυναπτόμενα.

Συμμετοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών City Challenge Crowdhackathon

Στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση City Challenge Crowdhackathon smartcity, με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities) συμμετείχε ο Δήμος Φαρκαδόνας. Τη συγκεκριμένη δράση διοργάνωσε η ΚΕΔΕ στις 12 έως 14 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολίτικης, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Πρόκειται για έναν τριήμερο στο οποίο αναπτύχθηκαν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκθεση καινοτομίας και καλών πρακτικών και διοργανώθηκαν Workshops στα οποία παρουσιάστηκαν λύσεις και υπηρεσίες για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετείχαν ενεργά στελέχη των δήμων, εταιριών ΤΠΕ, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές καθώς και φοιτητές.

Τις εργασίες της δράσης αυτής παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ. Κοσμάς Κωνσταντίνος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμματισμού Ασίκης Κωνσταντίνος και ο εξωτερικός συνεργάτης Πληροφορικής Μεριβάνης Δημήτρης, οι οποίοι και παρουσίασαν στο Workshop υπηρεσιών και καλών πρακτικών στην αυτοδιοίκηση για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, το project της "Ευφυούς Στάσης" που υλοποιήσαμε.

    

Τοποθετήθηκε η «ΕΥΦΥΗΣ ΣΤΑΣΗ» του Δήμου Φαρκαδόνας


Στο πρωτοποριακό αυτό έργο προέβη ο Δήμος Φαρκαδόνας, για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης των 10.000,00 € από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας λόγω της διάκρισής του ως ένας εκ των 16 Δήμων σε εθνικό επίπεδο, για την άρτια διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015 από την αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η λειτουργία Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014 – 2020, και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση», συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού η χρηματοδότηση για τα επόμενα 3 χρόνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, συνολικού προϋπολογισμού 112.320 €.

Απολογισμός Δράσης 2014-2017 Αντιδημάρχου Κοσμά Κωνσταντίνου


Συμπληρώθηκαν 27 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Φαρκαδόνας. Τούτη λοιπόν τη στιγμή, θέλω δημόσια να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που με περιέβαλε. Αυτή ήταν και η ευθύνη μου, να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλους τους τομείς που μου ανατέθηκαν.

Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος

O Δήμος Φαρκαδόνας, μέλος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και στο πλαίσιο της ενημέρωσης, φιλοξενεί στον επίσημο διαδικτυακό του τόπο www.farkadona.gr και γνωστοποιεί στους δημότες έναν ακόμη χρήσιμο υπερσύνδεσμο (banner). Πρόκειται για τον σύνδεσμο παραπομπής στην αναβαθμισμένη υπηρεσία της ΠΥΛΗΣ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Patient Link.
 
Το Patient Link είναι ένα σύνολο υπηρεσιών για την διαμόρφωση και οργάνωση ενός ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για κάθε χρήστη / ασθενή, στον οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση τόσο ο ίδιος όσο και ο προσωπικός του ιατρός, σε 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μέσω διαδικτύου.

Πλέον οι δημότες θα μπορούν να αποκτήσουν, τον δικό τους προσωπικό Ηλεκτρονικό Ιατρικό Φάκελο (Η.Ι.Φ.) που θα έχουν άμεσα στην διάθεση τους κάθε στιγμή και όπως πάντα με πλήρη ασφάλεια αποθήκευσης των δεδομένων και ελέγχου πρόσβασης. Επιπλέον, με τη σύμφωνη γνώμη του δημότη, οι ιατροί και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας θα έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης ιατρικών δεδομένων και επισύναψης αρχείων σε μορφή pdf στον Η.Ι.Φ.
 
Η διαδικασία εγγραφής των δημοτών στην νέα υπηρεσία αυτοματοποιείται πλήρως χωρίς να απαιτείται η διαμεσολάβηση του Δήμου Φαρκαδόνας, ο οποίος όμως θα έχει συνεχή online πληροφόρηση σχετικά με την συμμετοχή των δημοτών του στο πρόγραμμα. Οι δημότες θα μπορούν να εγγράφονται μόνοι τους στο πρόγραμμα ώστε να λαμβάνουν αυτόματα τους μοναδικούς προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στην υπηρεσία Patient Link καθώς επίσης και να έχουν πρόσβαση στον κατάλογο των συνεργατών Ιατρών του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου του οποίου η λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα.
 
Οι δημότες, αφού λάβουν τους προσωπικούς κωδικούς (Username & password) θα μπορούν μόνοι τους να ενεργοποιούν την υπηρεσία του Η.Ι.Φ.

Ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)


Ο Δήμος Φαρκαδόνας και η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, ενημερώνει τους δημότες ότι διευρύνεται το ωράριο εξυπηρέτησης τους, όσον αφορά την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων στο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας και παρά των βελτιώσεων που εφαρμόστηκαν, σημειώνεται καθυστέρηση στην υποβολή αιτήσεων, για την οποία ο Δήμος Φαρκαδόνας δε φέρει καμία ευθύνη.

Έτσι λοιπόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους, ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται :
  • στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας κάθε Τρίτη και Τετάρτη και ώρες 08:00 έως 14:00
  • στα ΚΕΠ Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Πελινναίων καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 14:00
  • ηλεκτρονικά, από τους αιτούντες απευθείας, με τους κωδικούς taxisnet (όταν δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών), συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται στην ιστοσελίδα keaprogram.gr
Τονίζεται, για μία ακόμη φορά, πως η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού έλεγχου στο Δήμο Φαρκαδόνας


Ο Δήμος Φαρκαδόνας, επενδύοντας δια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Υγείας, στη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης με στόχο την προαγωγή της δημόσιας υγείας, συμμετείχε στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» στο Δήμο Φαρκαδόνας


Ο Δήμος Φαρκαδόνας ενημερώνει τους δημότες του ότι από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινά το Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ). Είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, και βασίζεται σε τρεις πυλώνες Εισοδηματική ενίσχυση, Υπηρεσίες Κοινωνικής Ένταξης, Υπηρεσίες ενεργοποίησης.

Παράταση εγγραφών στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο τμήματος Δήμου Φαρκαδόνας - έναρξη μαθημάτων 22/2/2017


Παρατείνονται  οι εγγραφές στον Α΄ Κύκλο Μαθημάτων  του νέου τμήματος  του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Δήμο Φαρκαδόνας, με διπλή θεματολογία. Από τα συνολικά 10 μαθήματα του διδακτικού κύκλου τα πρώτα πέντε θα έχουν θέμα με το γενικό τίτλο: «Πέντε  μαθήματα αποτελεσματικής επικοινωνίας & προσωπικής ανάπτυξης» ενώ τα υπόλοιπα 5 μαθήματα του κύκλου θα έχουν θέμα με το γενικό τίτλο: «Η Αγροτική ανασυγκρότηση ως μοχλός ανάπτυξης και εξόδου από την οικονομική κρίση».

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Θανάσης Μεριβάκης
Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα