Πλαστικοποίηση γηπέδων Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη πραγματοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων της Δ.Ε. Φαρκαδόνας», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε πλαστικοποίηση με αντιολισθηρό τάπητα του αγωνιστικού χώρου(δαπέδου) τεσσάρων ανοικτών γηπέδων μπάσκετ (2) και βόλεϊ (2) περιλαμβανόμενης της γραμμογράφησης και της βαφής.

Εγγραφή μελών στο ΚΑΠΗ Οιχαλίας

 

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την διασφάλιση του κατάλληλου κτηρίου για την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Οιχαλίας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής καλεί τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Οιχαλίας (Οιχαλία, Κρήνη, Πετρωτό, Γεωργανάδες, Κλοκοτός) να συμμετάσχουν στο υπό επαναλειτουργία ΚΑΠΗ Οιχαλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο ΚΕΠ Οιχαλίας να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και πρέπει να είναι συνταξιούχοι ή άτομα νεώτερης ηλικίας που είναι σύζυγοι μελών.

Μπορούν να εγγραφούν και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και έναν πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφώνου.

Για τους δημότες του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Πελινναίων προτείνεται να επιλέξουν μια από τις τρεις υπάρχουσες δομές, δηλαδή το ΚΑΠΗ Γριζάνου, το ΚΑΠΗ Οιχαλίας ή το ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο ΚΕΠ Ταξιαρχών.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι τα εξής:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας
2. Βιβλιάριο ασθενείας (ΑΜΚΑ-ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ)
3. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ).

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Ιουλίου καθημερινά από 9.00 μέχρι τις 12.00.


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής ΠολιτικήςΚαραμάνος Ηλίας

Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμου Φαρκαδόνας για το Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού

Τη Δευτέρα στις 12 Ιουνίου 2017 στη πλατεία του πρώην δημαρχείου της Οιχαλίας ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού  με τη συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Τρικάλων πραγματοποίησαν το 2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού.

5η Εκστρατεία Ενημέρωσης του Κοινού για την Ορθή Κατανάλωση

Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετέχει στην 5η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) που τη διοργανώνει και η οποία διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την αποκλειστική υποστήριξη της Diageo.

2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού στο Δήμο Φαρκαδόνας

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Τρικάλων διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά το «2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού».

Υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ 2017-2018 Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής

 
Ξεκίνησε στις 24 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά την χρηματοδότηση της φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2017-2018.

 

Συμμετοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών City Challenge Crowdhackathon

Στον 1ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση City Challenge Crowdhackathon smartcity, με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities) συμμετείχε ο Δήμος Φαρκαδόνας. Τη συγκεκριμένη δράση διοργάνωσε η ΚΕΔΕ στις 12 έως 14 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολίτικης, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Τοποθετήθηκε η «ΕΥΦΥΗΣ ΣΤΑΣΗ» του Δήμου Φαρκαδόνας


Στο πρωτοποριακό αυτό έργο προέβη ο Δήμος Φαρκαδόνας, για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης των 10.000,00 € από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας λόγω της διάκρισής του ως ένας εκ των 16 Δήμων σε εθνικό επίπεδο, για την άρτια διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015 από την αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας.
 

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η λειτουργία Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014 – 2020, και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση», συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού η χρηματοδότηση για τα επόμενα 3 χρόνια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, συνολικού προϋπολογισμού 112.320 €.

 

Απολογισμός Δράσης 2014-2017 Αντιδημάρχου Κοσμά Κωνσταντίνου


Συμπληρώθηκαν 27 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Φαρκαδόνας. Τούτη λοιπόν τη στιγμή, θέλω δημόσια να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που με περιέβαλε. Αυτή ήταν και η ευθύνη μου, να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλους τους τομείς που μου ανατέθηκαν.
 

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Θανάσης Μεριβάκης
Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα