Κλείσιμο όλων των σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας για 14 Ημέρες λόγω του Κορωνοϊού

Κλείνουν όλα τα σχολείακαι τα πανεπιστήμια της χώρας, προληπτικά για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 ημέρες. Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Ενημέρωση Σχολικών Μονάδων για τον Κορωνοϊό

Κατόπιν νεότερης επικοινωνίας με το Υπουργείο Παιδείας, σας υπενθυμίζουμε ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού, λαμβάνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού.

Ομαδικά εργαστήρια για τη χρήση της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας ως φορέας έχει ως βασικό πυλώνα την ενδυνάμωση του εργασιακού προφίλ  των ωφελούμενών του και στοχεύει στην πολύπλευρη ενημέρωσή τους σε ό,τι αφορά την εργασιακή και ασφαλιστική τους κατάσταση. 

Ενημέρωση Σχετικά με Βεβαιώσεις Αποδοχών για τα Προνομιακά Επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Οι αποδοχές του 2019 που αφορούν τα προνοιακά –αναπηρικά επιδόματα θα ανεβούν από τον ΟΠΕΚΑ απευθείας στο taxisnet στα ΑΦΜ των δικαιούχων και θα είναι προ συμπληρωμένο το ποσό στο σωστό πεδίο (δηλαδή των ποσών που δεν φορολογούνται) βάσει οδηγιών που θα δοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ως εκ τούτου δεν θα χορηγούνται από τον ΟΠΕΚΑ βεβαιώσεις αποδοχών για φορολογική χρήση .

Συνέχιση ατομικών συνεδριών με ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η πρωτοβουλία που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και του  Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) Γ.Σ.Ε.Ε. υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρκαδόνας. Πιο συγκεκριμένα, για 4 Παρασκευές ο σύμβουλος εργασίας συλλέγει σε ατομικά ραντεβού ερωτήματα που αφορούν ασφαλιστικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά ζητήματα καθώς και τη διαμόρφωση σωστού βιογραφικού. Την συλλογή των ερωτημάτων αλλά και την συμβουλευτική των βιογραφικών ανέλαβε ο σύμβουλος εργασίας της ΙΝΕ Γ.Σ.Ε.Ε Αχιλλέας Βαϊόπουλος.

Πρόσκληση σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Άτομα Που Δραστηριοποιούνται Επιχειρηματικά στον Αγροτικό και Πολιτιστικό Τομέα

Το έργο CultRural+ “Επιχειρηματική Εκπαίδευση και Δημιουργική Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Αγροτική Ανάπτυξη” του πρoγράμματος Erasmus+ καλεί άτομα που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον αγροτικό και πολιτιστικό τομέα, κατά προτίμηση άτομα που εργάζονται στο Δήμο, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων, μέλη της Ομάδας Τοπικής Δράσης του Δήμου, καθώς και μέλη φορέων,  συλλόγων, συνεταιρισμών και οργανώσεων που σχετίζονται με το Δήμο και με το αντικείμενο του έργου και του προγράμματος, να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος που δίνουν τη δυνατότητα για εξατομικευμένη συμβουλευτική από ειδικούς,  συμμετοχή σε διεθνή σεμινάρια και βραβεία για τις καλύτερες ιδέες και εργασίες. 

Πρόσκληση σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Άτομα Που Δραστηριοποιούνται Επιχειρηματικά στον Αγροτικό και Πολιτιστικό Τομέα (2)

Το έργο CultRural+ “Επιχειρηματική Εκπαίδευση και Δημιουργική Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Αγροτική Ανάπτυξη” του πρoγράμματος Erasmus+ καλεί άτομα που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον αγροτικό και πολιτιστικό τομέα, κατά προτίμηση άτομα που εργάζονται στο Δήμο, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων, μέλη της Ομάδας Τοπικής Δράσης του Δήμου, καθώς και μέλη φορέων,  συλλόγων, συνεταιρισμών και οργανώσεων που σχετίζονται με το Δήμο και με το αντικείμενο του έργου και του προγράμματος, να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος που δίνουν τη δυνατότητα για εξατομικευμένη συμβουλευτική από ειδικούς, συμμετοχή σε διεθνή σεμινάρια και βραβεία για τις καλύτερες ιδέες και εργασίες. 

Ενημέρωση για το Επίδομα Γέννησης

Η αίτηση για το επίδομα γέννησης υποβάλλεται

1. Ηλεκτρονικά εντός της προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού στο www.epidomagennisis.gr με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του αιτούντος στο πληροφοριακό σύστημα TAXISNET

2.Μέσω εξουσιοδοτημένων χρηστών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου 

Ενημερωτική Εκδήλωση με Θέμα το Κάπνισμα, Αλκοόλ και Στερεότυπα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του καρκίνου που εορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου παγκοσμίως, ο Δήμος Φαρκαδόνας, το τμήμα Προγραμματισμού, το Κέντρο Κοινότητας, το Κέντρο Υγείας και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το κάπνισμα και το αλκοόλ και ο ρόλος που διαδραματίζουν στην υγεία αλλά και στην εμφάνιση του καρκίνου.

Συνάντηση Δημάρχου Φαρκαδόνας, Κέντρου Κοινότητας και Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παράρτημα Τρικάλων

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 μέσα σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με σκοπό την δικτύωση ανάμεσα στο Δήμο Φαρκαδόνας, το Κέντρο Κοινότητας και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Τρικάλων.

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Ιωάννης Σακελλαρίου

Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα